U središtu grada otvoren umirovljenički kutak: Mjesto za druženje i upoznavanje

Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Umirovljenički kutak otvoren je danas u Stranci umirovljenika (SU) u Jurišićevoj 1. Projekt je to koji su ostvarile SU, udruga Zajedno smo jači i SDP, koji je izradio i program za umirovljenike.

Predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić rekao je da je Umirovljenički kutak zamišljen kao mjesto za socijalizaciju i druženje. Podupro je i SDP-ov plan za umirovljenike te je najavio parlamentarnu suradnju tih dviju stranaka.

“Vjerujemo da će SDP u budućoj odgovornosti za vlast povećati mirovine te ostvariti druge projekte”, dodao je Grujić.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić, koji je bio na otvorenju Umirovljeničkog kutka, ocijenio je da je dostojanstvo umirovljenika u Hrvatskoj danas na najnižoj razini.

Rekao je i kako SDP ima plan izgraditi domove za umirovljenike. “Hrvatska u zadnjih 30 godina nije izgradila nove kapacitete, u SDP-u imamo poseban plan kako izgraditi domove za umirovljenike za oko 10 tisuća osoba”, rekao je Bernardić te dodao kako bi se gradnjom domova umirovljenicima dala i prilika za dostojanstven život.

Također, najavio je gradnju tzv. dnevnih boravaka za umirovljenike gdje bi mogli kvalitetno provoditi svoje vrijeme.

Kao rješenje za male mirovine, Bernardić je najavio usklađivanje visina mirovina s rastom BDP-a, ali i stimulaciju za one koji duže ostanu u svijetu rada.


Komentari