U siječnju veliki porast turističkih dolaska: Evo odakle gosti najčešće dolaze u Zagreb

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, u siječnju je zabilježeno 61.509 dolazaka te 132.180 noćenja, što je porast od 10 posto u odnosu na isto razdoblje lani, javlja Radio Sljeme.

Najbrojniji su bili posjetitelji iz: Italije, BIH, Južne Koreje, Njemačke i Srbije. Tako je u siječnju ove godine ostvareno 18.200 (rast 11%) dolazaka domaćih gostiju te 43.309 (rast 9%) dolazaka stranih.

Od ukupno registriranih noćenja, domaći turisti su ostvarili 38.312 (rast 8%) te strani 93.868 (rast 10%).

“Ovo deset postotno povećanje dolazaka i noćenja možemo zahvaliti početku našeg predsjedanja Vijećem Europske unije, ali i činjenici da smo se kao zanimljiva, tzv. city-break, destinacija uspjeli pozicionirati ne samo na karti Europe, već i na karti svijeta. Tome u prilog govori i porast od čak 41 posto u noćenjima gostiju iz SAD-a, čemu su pridonijele intenzivne marketinške aktivnosti TZGZ-a na tom tržištu”, izjavila je ovom prilikom direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld.

Uz hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije koje traje do kraja lipnja, veći broj turista u nadolazećim mjesecima svakako će biti potaknut i raznim događanjima. Tako se već idući mjesec očekuje četvrti po redu Festival svjetla Zagreb, koji obilježava početak proljeća i sezone brojnih događanja na otvorenom.


Komentari

loading...