U samo nekoliko sati razlike, na dvije različite strane grada, teško ozlijeđeni mopedist i motociklist

Oko 14.25 sati, 22-godišnjak upravljao je osobnim automobilom marke Ford Fiesta zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se prometnom trakom za ravno istočne kolničke trake Ulice Remetinečki gaj u smjeru sjevera. Dolaskom do križanja s prilaznim kolnikom parkirališta, skrenuo je lijevo u smjeru sjeverozapada prema prilaznom kolniku, preko dvostruke neisprekidane crte na zapadnu kolničku traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, a da prethodno nije propustio vozilo, koje dolazeći iz suprotnog smjera zadržava smjer svojeg kretanja. Tom prilikom, uslijed nepoštivanja prednosti prolaska, na prednji dio njegovog vozila naletio je motocikl marke Piaggio Beverly zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je, upravljao 56-godišnjak pod utjecajem alkohola (1.03 g/kg), a kretao se desnom prometnom trakom zapadne kolničke trake Ulice Remetinečki gaj u smjeru juga.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen motociklist, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre milosrdnice, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Nešto kasnije, oko 17.30 sati, 31-godišnjak upravljao je mopedom marke Kyimco zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Prudi u smjeru sjeverozapada.

Dolaskom do raskrižja s Ulicom Trnjanska struga uslijed neprilagođene brzine kretanja, stanju i osobinama ceste (raskrižje, zavoj) u desnom nepreglednom zavoju u skretanju udesno izgubio je nadzor nad mopedom i pao na kolnik.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen mopedist, a liječnička pomoć mu je pružena u KBC Sestre milosrdnice.

U posljednja 24 sata obavljen je očevid kod 30 prometnih nesreća. U sedam prometnih nesreća dvije osobe su teško ozlijeđene, a pet lakše. Kod 23 prometne nesreća nastala je samo materijalna šteta.

(VIDEO) NEŠTO OVAKO ODVRATNO NE VIĐA SE ČESTO: Kod Trešnjevačkog placa otvorio vrata od auta pa pišao nasred ceste!

Komentari