U PRIZEMLJU ATELJE, NA KATU STAMBENI PROSTOR: Za vrijeme urušavanja zgrade u Medulićevoj spletom okolnosti nitko nije stradao, javila se i policija

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Prostor u Medulićevoj 12 koji se tijekom jutra urušio, koristio je kipar Ivan Kujundžić kojem je to bio atelje. Prostor je to u vlasništvu grada, a sada se radi o tek nakupini šute koja za sobom donosi 200 tisuća kuna štete.

Na teren je odmah izašla i policija koja je utvrdila kako nema opasnosti od daljnjeg urušavanja, ali i kako je do nesreće došlo prilikom izvođenja radova.

Kujundžić je, govori, netom prije otišao s prijateljima popiti kavu pa je iz svega izašao neozlijeđen, no skulpture su nastradale. Kako javlja Dnevnik.hr, iznad ateljea je stambeni prostor u kojem inače boravi obitelj, no ona je sada na moru.

Kujundžić smatra i kako je prilikom obnove bilo propusta i da treba voditi računa o radovima ubuduće. Priznaje pak i kako su doista na zgradi po svim pravilima struke postavili pilote, ali o tome kako su radovi provedeni na njegovu ateljeu, zaključuje, utvrdit će inspekcija.


Komentari