U primjeni je jesenski vozni red, u prometu i posebne linije

FOTO: Dražen Komar

Jesenski vozni red u tramvajskom i autobusnom prometu primjenjivat će se od ponedjeljka, 4. rujna.

Sve tramvajske i autobusne linije koje su od 10. srpnja prometovale prema ljetnom voznom redu ponovno će prometovati pojačanim intenzitetom, prema uobičajenom, jesenskom voznom redu.

U tramvajskom prometu to znači ponovnu uspostavu linije 1 (Borongaj – Zapadni kolodvor), dok će se u autobusnom prijevozu ponovno uspostaviti  linije 114 (Ljubljanica – Prečko), 145 (Vrapčanska Aleja – Oranice), 275 (Sesvete – Sesvetska Sopnica) i 283 (Sesvete – Badelov Brijeg).

Istog dana počinje i nova školska godina, što podrazumijeva i povećan broj djece na zagrebačkim cestama, posebice u zonama škola i vrtića. Apeliramo na vozače, kao i ostale sudionike u prometu, na pojačan oprez i poštivanje prometnih propisa i znakova.


U prometu su od ponedjeljka i posebne autobusne linije koje dnevno prevezu oko 3.500 školaraca nižih razreda osnovnih škola kojima je prebivalište udaljeno do tri kilometra od obrazovne institucije, odnosno više od pet kilometara za učenike viših razreda.

Iz ZET-a mole za međusobnu suradnju, uz preporuku da se prtljaga unutar vozila, poput školskih torbi, odnosno ruksaka, ne nosi na leđima, nego drži u ruci ili na krilu.

[box type=”warning” align=”” class=”” width=””]Zbog vaše sigurnosti, ulazak ili izlazak iz vozila nije dopušten tijekom i nakon signala na vratima.[/box]

Novi vozni red bit će dostupan na početno – krajnjim stajalištima kao i na internetskoj stranici www.zet.hr.

Komentari

loading...