U posljednja 24 sata potvrđeno je 146 novih slučajeva zaraze: Na snagu stupaju ove mjere!

Photo: Davor Pongracic/CROPIX/POOL/PIXSELL

“U posljednja 24 sata zabilježeno je 146 novih slučajeva zaraze. 7434 osoba se oporavilo. Dvoje ljudi je preminulo. 8681 osoba je u samoizolaciji”, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Na snagu stupaju mjere koje je predložilo nekoliko županija. “Predložili smo odluku zabrane prelaska graničnih prijelaza do 15. rujna”, rekao je ministar Božinović.

Opet otvorena COVID bolnica u Dubravi! Raste broj pacijenata na respiratoru

 

Zagreb nije tražio nove mjere zato što niti nema žarišta, uglavnom se zaraza širi od građana koji se vraćaju sa godišnjih odmora – objasnio je Božinović.

Izvijestio je i o ukidanju zabrane rada teretana i fitness centara u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja je donesena 27. kolovoza, “dakako uz pridržavanje svih drugih mjera zaštite od koronavirusa”, rekao je.

Što se tiče COVID bolnica, ministar Beroš je kazao: “Nema ponovne reaktivacije. Dio njih je dobio upute da drži jedan dio pripravan pa tako i KB Dubrava. Nismo povećavali broj kapaciteta. Po potrebi ćemo vratiti pripremne krevete u KB Dubrava. Do sada nismo o tome razmišljali. Ako se broj znatno poveća mi smo u roku od nekoliko dana pripremni aktivirati sve”

 


Komentari