U PONOĆ ISTJEČU AKTUALNE MJERE! Hoće li se što promijeniti u Zagrebu i županiji?

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

U noći s četvrtka na petak, točnije, u ponoć, istječu aktualne mjere Stožera na nacionalnoj razini. Naime, 31. ožujka Nacionalni je stožer donio tri odluke kojima su, uz manje izmjene, produžene tada aktualne mjere.

Zabranjen je sport u zatvorenom osim za vrhunske sportaše, kao i rad dječjih igraonica, ali i održavanje igraonica za djecu. Međutim, sve ostale mjere ostale su iste kao i do tada.

Danas, pak, Stožer mora donijeti nove odluke, odnosno produžiti ili mijenjati mjere koje su sada na snazi. Kako doznaje Index, ne bi trebalo biti nikakvih značajnijih promjena u odnosu na mjere koje sada imamo na razini cijele zemlje.

Stožer u ovom trenutku ne planira ni zatvaranje terasa kafića, ni teretana, ali ni bilo kakvo drugo značajnije postrožavanje mjera u cijeloj Hrvatskoj.

Zanimljivo je da Zagreb, u kojem iz dana u dan raste broj zaraženih, nakon “fijaska” s maskama na otvorenom nije predložio nikakve strože mjere, iako susjedna Zagrebačka županija jest.

Međutim, iz Stožera Grada Zagreba, kojeg sada vodi v.d. gradonačelnika Jelena Pavičić Vukićević, koja je trenutno u izolaciji zbog zaraze koronom, tražili su od Nacionalnog stožera, doznaje spomenuti medij, da od ponedjeljka ukine zabranu održavanja sajmova na otvorenom.

U svom dopisu Zagrebački stožer navodi da su sajmovi na otvorenom tradicija te da smatraju opravdanim da im se dozvoli rad uz pridržavanje epidemioloških mjera koje se provode na tržnicama.

Kao argument su naveli i to da su tržnice i šoping centri otvoreni. Ipak, kako prenosi Index, u Nacionalnom stožeru ni ne pomišljaju odobriti taj prijedlog.


Komentari