U OČEKIVANJU SKUPŠTINE Plan komunalnih aktivnosti u Sesvetama: Najviše novaca za zelene površine odlazi u Luku i Novo Brestje

Foto: Suzana F/ Wikimedia Commons

Komunalne aktivnosti i planovi u zagrebačkim gradskim četvrtima s nestrpljenjem se očekuju na svakoj sjednici Gradske skupštine. Velika su očekivanja od, doduše, skromnih budžeta gradskih četvrti u kojem se mora naći rješenje za goruća kvartovske potrebe.

Tako će na idućoj sjednici gradonačelnik Tomašević skupštinarima dati na razmatranje Prijedlog i donese Zaključak o davanju suglasnosti na akciju iz Plana komunalnih aktivnosti Gradske četvrti Sesvete u 2022.

Foto: Wikimedia Commons

Plan poboljšanja komunalnog standarda u najvećoj i najistočnijoj gradskoj četvrti u Zagrebu težak je 23.028.200,00 kuna, a potpisuje ga predsjednik Vijeća gradske četvrti Stjepan Kezerić iz BM 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Najviše novaca u proračunu za održavanje zelenih površina otići će u mjesni odbor Luka i to 1.940.00,00 kuna i u Novo Brestje 1.033.000,00 kuna.

U Planini gornjoj u Podjezerskoj ulici planirana je izgradnja multifunkcionalnog sportskog igrališta u iznosu od skoro 2 milijuna kuna, dok će u naselju Belovar u Varažidnskoj ulici uređivati malonogometno igralište od 540 tisuća kuna.

Foto: Službeni glasnik Grada Zagreba

Mjesni odbor Sesvete također će financirati izgradnju atletske staze i skaklišta u dalj između Gimnazije Sesvete i novoizgrađene šetnice.

Foto: Youtube screenshot

Ukupno 63 zahvata radit će se u segmentu proračuna namijenjenom za zelene površine i igrališta. Klackalice, ljuljačke dobit će sesvetski podmladak u Cesti Ivana Mažuranića i Rumaščici u Kašini.

Foto: Službeni glasnik Grada Zagreba

Što se pak prometnica tiče najveći planirani izdatak u proračunu odnosi se na uređivanje 820 metara kolnika u Paruževini u iznosu od 1.150.000,00 kuna i uređenje 420 metara kolnika u Ulici Dragutina Domjanića u Sesvetskom Kraljevcu.

Foto: Službeni glasnik Grada Zagreba

Najveći izdatak u segmentu novih akcija u vodoopskrbi odnosi se na skupne intervenntne popravke održavanja lokalnih vodovoda u iznosu od 600 tisuća kuna u mjesnim odborima Blaguša, Gajec, Glavnica Gornja, Jesenovec, Kašina, Kučilovina, Planina Donja i Gornja, Paruževina – Prekvršje, Prepuštovec, Šimunčevec i Vurnovec.

Foto: Zagreb.info (ilustracija)

Od pojedinačnih zahvata, 60 tisuća kuna izdvojit će se za ugradnju tri ručne česme za pitku vodu uz nogostup u Novom Jelkovcu.

Najviše novca u proračunu Sesveta odlazi na druge objekte javne površine, a to se uglavnom tiče plinofikacije kao što će biti slučaju u Novakovoj ulici u Vugrovcu za 300 tisuća kuna. Također, i na drugu fazu izgradnje dvorane u Hrvačkom klubu Sesvete vrijednu 600 tisuća kuna.

Komentari