U nedjelju u Zagreb sletio još jedan avion iz Šangaja s nužnom opremom

FOTO: Karlo Mudri i Petar Mežnarek / Avioradar

Iz Kine je u nedjelju u Hrvatsku stiglo još 70 tona zaštitne opreme za hrvatski zdravstveni sustav i sve druge službe koje sudjeluju u borbi protiv epidemije koronavirusa, a specijalnim letom iz Šangaja zrakoplovom je dopremljena veća količina maski, zaštitnih odijela i vizira.

Zrakoplov iz Šangaja u zagrebačku zračnu luku Franjo Tuđman sletio je oko 12,30 sati, a iz Vlade najavljuju da će u idućim tjednima takvi zrakoplovi pristizati redovito svakih nekoliko dana.

Uz zaštitnu opremu koju je Hrvatska nabavila od dviju kineskih državnih tvrtki – Meheco i Sinopharm, zrakoplovima iz Kine dopremat će se i donacije. Današnjim letom dopremljene su donacije hrvatskim gradovima i županijama od kineskih gradova, pokrajina i tvrtki, i to: Cangzhoua Opatiji, Chongqinga i Šangaja Zagrebu, Hainana i tvrtke Aouyan Zadru i Zadarskoj županiji, te tvrtke JMP Action Sports Čakovcu i Varaždinu, priopćeno je iz Vlade RH.

U kontekstu navedenog, oglasio se i Dario Mihelin, hrvatski ambasador u Pekingu, komentiravši na Facebooku sljedeće:

“Na današnjem letu kojim stiže oprema iz NR Kine nalazi se i skoro dvije tone donacija kineskih gradova, pokrajina i tvrtki njihovim hrvatskim prijateljima s porukama potpore, ispraćenih kišom u proljetnom Šangaju: Cangzhou Opariji, Chongquing i Šangaj Zagrebu, Hainan i tvrtka Aoyuan Zadru i županiji, tvrtka JMP Action Sports Čakovcu i Varaždinu…Druge slijede… Prijateljske spone ojačane u izazovnim vremenima…”

Komentari