U nedjelju se očekuje cjenkanje prema novim pravilima!

Hrelic.hr/Facebook

“Već tri nedjelje dolazimo i samo se tužni okrenemo i vrnemo doma”. Tako izostanak omiljenog buvljaka komentiraju mnogi kolekcionari i zaljubljenici u “šušur” koji svake srijede i nedjelje zavlada prostorom na Jakuševcu, piše Večernji.

Barem je tako bilo do uvođenja mjera ograničenja vezanih za koronavirus, kada je Hrelić morao zatvoriti svoja vrata, a nestrpljivi su konačno došli “na svoje” jer jučer je kultni sajam ponovno otvorio svoja vrata. Ipak, sada mora raditi pod novim uvjetima, kakve ne “pamti” otkako je otvoren prije pedesetak godina. Na prvi dan otvaranja jak pljusak i vjetar obeshrabrili su i najhrabrije izlagače i kupce pa se, osim djelatnika na ulazu, na avetinjski praznom i blatnom polju pokraj Sajmišne ceste nije pojavio baš nitko. Ni automobila ni antikviteta, ma ni klasičnog cjenjkanja i dovikivanja jučer ujutro nije bilo ni u tragovima.

“Tak’ vam je to u životu. Nekad imate, nekad nemate sreće. Valjda bu u nedjelju bilo bolje”, poručio je pokisli djelatnik kojeg je Večernjakova ekipa susrela na samom ulazu u parkiralište.

Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite, kazali su na Hreliću, dozvoljen je rad sajmovima po uobičajenom radnom vremenu, tako da se naveliko pripremaju za prvu radnu nedjelju, a kako će izgledati rad prema epidemiološkim uputama, objasnio je Miroslav Filipčić, izvršni direktor Sajma automobila.

“Sajam smo otvorenog tipa i radimo na 250 tisuća kvadrata tako da se ne može dogoditi nikakvo veliko okupljanje, tj. da se u isto vrijeme okupi 40 ljudi”, objasnio je Filipčić i tome dodao da su svi njihovi djelatnici potpuno opremljeni, a posjetitelje će dočekivati u rukavicama i s maskama na licu, a na ulazima u sajmište, kao i na različitim punktovima samog prostora sajma te javnim zahodima sredstva su za dezinfekciju.

“Tu su i naljepnice koje upozoravaju na razmak kojeg se svi trebaju pridržavati. U službenim prostorijama vrijede ista pravila”, kazao je i dodao da će se povećati broj djelatnika koji će se brinuti da se novih mjera pridržavaju svi posjetitelji. O radu kafića koji posluju unutar sajmišta, napomenuo je Filipčić, odlučit će sami ugostitelji, a većina ih ima velike terase i veliko radno iskustvo te je uvjeren da će se pridržavati svih epidemioloških mjera propisanih za kafiće i da ni ondje problema neće biti.

“U ovoj situaciji učinili smo sve što smo trebali. Štandove smo razmaknuli tako da izlagači ne stoje jedan pokraj drugoga, nego na razmaku od tri ili više metara, ploče su kod nas i inače na dovoljnom razmaku, ali i tu smo prorijedili broj izlagača tako da ni s tim nema problema. Razmaci između redova nigdje nam nisu manji od osam metara” objasnio je izvršni direktor Sajma automobila, svjestan činjenice da Hrelić nije ograđen te da ljudi dolaze preko nasipa pa se na točan broj posjetitelja ne može puno utjecati.

“No pomno raspoređeni djelatnici kontrolirat će broj ulazaka na sajam i razmak”, zaključio je Filipčić.

 


Komentari