U Močvari natjecanje u jedenju ljutih umaka: ‘How hot can you go?’

press

Povodom Svjetskog dana hrane, koji se obilježava 16. listopada, Klub Močvara organizira natjecanje u jedenju ljutih umaka i skup radionica uz roštilj s hranom na biljnoj bazi u nedjelju 13. listopada od 16 sati do ponoći.Događaj je nastao u sklopu projekta Močvarna aura te u suradnji s Centrom za zaštitu životinja i prirode – Key, udrugom Avokado i udrugom Tricycle Trauma.

Kroz radionicu kuhanja “Kako napraviti najbolji falafel” pod vodstvom Ane Stuparić iz udruge Avokado i Mariane Vidmar iz Centra za zaštitu životinja i prirode – Key moći će se naučiti napraviti falafel, ukusno tradicionalno egipatsko i bliskoistočno jelo, široko prihvaćeno u svim svjetskim uličnim restoranima, čak i kod nas. Radionica će se održati  od 16 do 18 sati.

Od 17 do 19 sati Ivana Pedljo iz udruge Tricycle Trauma održava vođeni trening na zračnim aparatusima, poput svile i trapeza. Uz to, od 16 do 20 sati organiziran je “Dječji kutak” za one najmlađe koji se sastoji od nekoliko kreativnih radionica za djecu, primjerice crtanja i modeliranja (kaširanja).

Zatim od 18 do 19 sati oni najhrabriji moći će se okušati u natjecanju jedenja ljutih umaka “How hot can you go?” te osvojiti prigodne nagrade, a za vrijeme svih radionica, od 16 do 21 sat, organiziran je roštilj. Falafel, burger, hot dog, grill povrće i tofu, lepinje i razni umaci samo su dio ponude. Dnevni program se zaključuje u 21 sat, te od 21 do ponoći započinje večernji rock&’n’roll program slušaonica.

Sudjelovanje je besplatno, no donacijama se može podržati rad Centra i udruga.

Program je namijenjen djeci i odraslima, a radi bolje organizacije zainteresirani se trebaju obavezno unaprijed prijaviti na one radionice ili trening na kojem žele sudjelovati.

Ukoliko želite volontirati na programu možete se javiti na mail: [email protected]

Komentari