U Maksimiru održan PRVI PIKNIK za školarce

commons.wikimedia.org

Na Velikoj pozornici i u okolnim šatorima u zagrebačkom parku Maksimir,  održan prvi “Najveći piknik za školarce”.

Uz bogat zabavno-edukativni program zagrebački školarci i njihovi roditelji zajedno su proslavili i obilježili početak nove školske godine na “Najvećem pikniku za školarce” koji je službeno otvorio, zaželivši svima dobrodošlicu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, uz čiju se podršku i pokroviteljstvo uspješno održao prvi i najveći piknik za školarce.

Cjelodnevni subotnji i nedjeljni program na travnatoj površini oduševio je stotine djece i roditelja koji su uživali u programu i brojnim sadržajima prvog takvog piknika. Tako su djeca na znanstvenoj radionici, koju je pripremila Udruga profesora Balthazara, izvodila razne pokuse i naučila kako izolirati DNK iz sline dok je Stomatološki fakultet iz Zagreba pripremio radionice s ciljem edukacije školaraca o oralnoj higijeni.

Djeca su se upoznala i sa Helen Doron metodom učenja engleskoj jezika te su već nakon nekoliko minuta počeli izgovarati prve riječi na engleskom jeziku. Maštu i veselje školaraca dodatno su potaknule razne plesne i dramske radionice.

Sa željom da se povratak u školske klupe obilježi na edukativan i zabavan način, organizirano je ovo jedinstveno dvodnevno događanje, zamišljeno kao opušteno druženje roditelja, školaraca i učitelja u prirodi, piše Večernji list.


Komentari