STOŽER: U Klinici za infektivne bolesti preminula je još jedna osoba, a na nacionalnoj razini devet je novooboljelih

Foto: Tomislav Pavlek / POOL / HINA

Na tiskovnoj konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite kazano je kako je od virusa COVID-19 u prethodnih 24 sata oboljelo još devet osoba te ukupna brojka sada iznosi 2039.

Do sad je testirano 32 817 osoba, a u 24 sata radi se o 1195 obavljenih testova te je od te brojke, 6,25 posto pozitivnih.

Od ovog virusa nažalost preminulo je još četvero pacijenata, jedna od njih žena je rođena 1934. godine, a koja je bila hospitalizirana u Klinici za infektivne bolesti “Fran Mihaljević”. Preminula je i osoba iz Koprivnice te dvije iz Splita.

Na respiratporu se nalazi 21 pacijent, a ozdravilo ih je ukupno 1166. Pacijenti oboljeli od koronavirusa u Hrvatskoj imaju prosječno 51 godinu, a preko 50 posto njih su žene, a oko 46 posto njih su muškarci.

Šef Nacionalnog stožera, Davor Božinović dotaknuo se i današnjih popuštanja mjera te kazao kako sve to prolazi u najboljem redu.

“Svi kojih se to tiče i koji su dužni provoditi te mjere, rade bez nedostataka, a ako se utvrde nedostatci, onda se to odmah riješi”, kazao je.

Jedno od novinarskih pitanja odnosilo se na sajam na Jakuševcu, na Hrelić i druge slične buvljake i sajmove, a ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Krunoslav Capak, kazao je kako će se takvi sajmovi koji su otvoreni i koje pohađa veliki broj ljudi, otvarati tek pri kraju popuštanja mjera, ukoliko to epidemiološka situacija dopusti, zaključio je.

Istaknuo je i kako održavanje drugih sajmova nije pametno planirati, bar ne u idućih šest mjeseci.


Komentari