U Klaićevoj je pokrenut Patient portal! Ravnatelj bolnice otkriva o čemu je riječ: ‘Prvi utisci su jako dobri i pozitivni’

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL/ Ilustracija

Pacijenti Klinike za dječje bolesti u Zagrebu već neko vrijeme do svojih nalaza i slikovne dokumentacije mogu doći putem Patient Portala. Ravnatelj Klaićeve Goran Roić za HTV je otkrio o čemu je riječ.

“Radi se o digitalnom PORTALU koji omogućuje distribuciju naših radioloških slika i nalaza, dakle svih modaliteta, bilo magnetske rezonance, CT-a ili bilo kojeg drugog radiološkog modaliteta na vrlo jednostavan, a u isto vrijeme i siguran način. Pacijent nakon pretrage dobije link i bar kod kojim preko portala e-građani, portala zdravlje koji je u njemu sadržan, može bilo gdje u svijetu gdje ima interneta, pristupa, autoriziran ući i vidjeti svoje slike”, objasnio je Rojić te dodao da su snimke s portala upotrebljive u smislu konzultacija, edukacija i potreba liječenja.

Autor Patient portala Zoran Tolić otkrio je da se posebna pozornost posvetila razini sigurnosti. Na realizaciji projekta radilo se pola godine, a Klaićeva je morala učiniti niz postupaka kako bi stvorila preduvjete za primjenu. Sukladno tomu digitalizirali su cijeli odjel. Ovaj projekt ima veliki značaj na brzinu i jednostavnost dobivanja medicinske dokumentacije što pomaže pri lakšem postavljanju i liječenju zahtjevnih dijagnoza.

“Naši pacijenti su djeca različite dobi iz cijele Hrvatske i regije, i naravno da smo razmišljali na način kako olakšati pacijentima da ne moraju dolaziti fizički u bolnicu, da im omogućimo da na što sigurniji, lakši i kvalitetniji način dođu do svojih snimaka. Prve impresije, prvi utisci su jako dobri i pozitivni, i od strane naših djelatnika, a što je važnije, od strane naših pacijenata diljem Republike Hrvatske”, objašnjava dr. Roić.

Autor Patient portala kaže da su svi zadovoljni s idejom, posebice u pandemijskim vremenima, a nada se da će primjer Klaićeve slijediti i ostale zdravstvene ustanove.


Komentari