U KB-u Sveti Duh otvorena nova rađaonica

KB Sveti Duh, Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Kliničkoj bolnici (KB) Sveti Duh u ponedjeljak je otvorena nova rađaonica Klinike za ginekologiju i porodništvo, u čije je uređenje i opremanje Grad Zagreb investirao 4,4 milijuna kuna.

Umjesto dosadašnja tri porođajna boksa u novom prostoru od 500 četvornih metara uređeno je šest porođajnih apartmana i operacijska dvorana. Novu rađaonicu otvorili su glavna sestra Klinike Dolores Štefančić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

“Zahvaljujući potpori našeg osnivača, Grada Zagreba, danas smo otvorili novu rađaonicu Klinike za ginekologiju i porodništvo, čije je uređenje u građevinskom dijelu koštalo 2,1 milijuuna kuna, a u opremi 2,3 milijuna“, rekao je ravnatelj KB-a Sveti Duh Mladen Bušić.

“Sretni smo da u 215. godini postojanja bolnice dobivamo potpuno nove sadržaje u dijelu porodništva, po kojem smo prepoznatljivi. U njima će se na najkvalitetniji način moći odvijati porođaji naših majki, koje su i ranije bolnicu Sveti Duh birale kao mjesto poroda. Vjerujemo da će toga sada biti još više jer je komfor sada na vrlo visokoj razini”, rekao je Bušić

Lani je na Svetom Duhu rođeno 2600 novorođenčadi, što je manje nego prije deset godina kada je bilo 3400 poroda. Posljednjih godina na Svetom Duhu rađalo se prosječno 3000 beba, a razlog za taj pad su ukupna demografska slika u Hrvatskoj i nove rađaonice u u drugim zagrebačkim bolnicama, kaže Bušić.

Novac za uređenje nove rađaonice osiguran je iz decentraliziranih sredstava koje za zdravstvo lokalnoj samoupravi dodjeljuje Ministarstvo zdravstva, a otvaranju je prisustvovao i ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je naglasio kako se radi o još jednom lijepom činu od kojega će imati koristi hrvatske majke i bebe. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da se u Zagrebu godišnje rodi oko 12.000 djece, od čega svako četvrto na Svetom Duhu.


Komentari