U IŠČEKIVANJU SUDBONOSNE ODLUKE Visoki upravni sud danas odlučuje o sudbini roditelja – odgojitelja u Zagrebu

Foto: HINA/ Damir SENCAR/ ds

Visoki upravni sud objavio je na svojim službenim stranicama kako će se danas 4. sjednica Vijeća za ocjenu zakonitosti općih akata. To samo po sebi i nije neka vijest, ali što se tiče Zagreba je velika!

Naime, na toj sjednici Visoki upravni sud odlučivat će o prijedlogu za obustavu izvršenja Odluke o izmjenama Odluke o novčanoj pomoći za roditelja – odgojitelja, a kojeg su predale inicijativa U djeci je budućnost, udruga Huro i U ime obitelji.

Foto: Wikimedia Commons

Podsjetimo, sjednica Visokog upravnog suda dolazi samo tri dana prije Gradske skupštine 28. travnja na kojoj će HURO i U ime obitelji tražiti moratorij na ukidanje Odluke zbog rastućih cijena goriva i namirnica. Također, 1. svibnja Odluka o novčanoj pomoći za roditelja-odgojitelja i formalno prestaje vrijediti.

Velika podrška oporbe ali i koalicije

Odluku o ukidanju mjere roditelj – odgojitelj na noge je još protekle godine digla gradske oporbene zastupnike, pa tako korisnici mjere imaju potporu i HDZ-a, Mosta i Domovinskog pokreta u Gradskoj skupštini. No, od ovog tjedna potpori se, sasvim neočekivano, pridružio i gradski SDP koji je koalicijski partner Možemo! u Skupštini.

Foto: Zagreb.info

Kako su iz SDP-a najavili tražit će od gradonačelnika cjelokupno izvješće o analizi mjere roditelj – odgojitelj. S druge strane, udruge roditelja – odgojitelja najavljuju djelovanje i preko Sabora i Vlade. Jasno, ako Visoki upravni sud ne ukine odluku.

Komentari