U Hrvatskoj 36 novooboljelih, nitko iz Zagreba, no Zagrepčani gube živce i bježe iz samoizolacije i granica županije

Foto: Davorin Visnjic / PIXSELL / CROPIX

Na tiskovnoj konferenenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite ministar Vili Beroš kazao je kako je u Hrvatskoj od virusa COVID-19 36 novooboljelih pacijenata.

Preminulih na svu sreću nema, a oporavljeno je 48 pacijenata više nego jučer. Na respiratoru se nalazi 13 pacijenata.

“Ne radi se tu o rezultatima popuštanja naših mjera”, kazao je Krunoslav Capak aludirajući na to da je veliki broj pacijenata zaražen na Braču od pacijenta koji je bio otpušten iz bolnice i kojeg su došli posjetiti susjedi i rodbina pa se njih 22 zarazilo.

“Nema opuštanja, treba se pridržavati svih mjera i fizički se distancirati”, kazao je Beroš.

U Zagrebu ni danas nije bilo novooboljelih, a ukupno je 472 oboljelih, oporavila se jedna osoba više te je ukupna brojka oporavljenih 408.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić kazala je da je u zavodu testirano 178 osoba, ukupno 8186.

Diljem grada u tijeku su radovi na sanaciji štete dimnjaka kojima prijeti urušavanje, a sanacije se izvode i na trasama tramvajskog prometa, od Zapadnog kolodvora, Republike Austrije, Hanuševe, Jagićeve, Jukićeve, Glavnog kolodvora, Kneza Mislava do Borongaja, kako bi se omogućio prijevoz građana, kazali su na tiskovnoj konferenciji gradskog stožera danas.

Načelnik PUZ-a Marko Rašić izvijestio je da su u 24 sata ukupno utvrdili da četiri osoba krši mjeru samoizolacije, a ukupno je pod mjerom samoizolacije 2414 osoba. Također su na policijskim punktovima zatekli 21 osobu bez adekvatne propusnice.


Komentari