U Gradu vjeruju da će manje od 25 posto roditelja slati djecu u školu: ‘Mjere su dobre, ali nisu u skladu sa životom’

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Pročelnik za školstvo Grada Zagreba Ivica Lovrić komentirao je na N1 televiziji povratak djece u škole i vrtiće u Zagrebu.

Ustvrdio je da vjeruje da će puno manje od 25 posto roditelja, koliko su pokazale prve ankete, idući ponedjeljak djecu poslati u škole.

Ključan za to je i poziv HZJZ-a roditeljima da djeca ostanu kod kuće, ako je to ikako moguće.

“Ministarstvo je trebalo prvo dati sugestije pa da se onda upute daju u praksu. Najveći problem je prijevoz školskima autobusima, a i te izjave da dijete dolazi na vlastitu odgovornost, stvarno mislim da će mali broj roditelja to potpisati“, poručuje Lovrić i dodaje da ostaje nejasno kako će nastavnici živjeti izolirano i što s onima koji su stariji od 60 godina.

“Upute su sa medicinske strane dobre, ali nisu usklađene sa životom“, zaključuje.

Uvjerava kako će Grad Zagreb nabaviti sve što je potrebno za vrtiće i škole, ravnatelji im sutra do 15 sati trebaju poslati sve što im treba za mjesec svibanj. Ističe ipak kako ne postoje nikakvi mehanizmi za nadziranje roditelja.

“Najdraža rečenica u uputama mi je neka djeca ostanu kod kuće, svi ćemo biti puno mirniji ako u školu i vrtić dolaze samo oni koji uistinu moraju“.

Dodaje kako je i do sada dnevno u zagrebačke vrtiće dolazilo između 20 i 250 djece, a ne bi bio problem ni da ih dođe petsto ili tisuću.

Zagrebačkim roditeljima poručio je i da će djeca iz 22 objekta, oštećena u potresu, biti premještena u druge škole, u kojima je sigurnost, jamči Lovrić, dobra.


Komentari