U gradskim vrtićima ostalo još samo 500 slobodnih mjesta

commons.wikimedia.org

Za nekoliko dana mališani će se opet vratiti u svoje vrtiće. Naime, u šezdeset gradskih vrtića za nekoliko će se dana ponovo smjestiti oko 30.000 djece. 

“Mjesta će biti za sve”, još prije natječaja za vrtiće obećavao je gradonačelnik Milan Bandić, napominjući da, ako to mjesto ne bude u vrtiću “pokraj djetetove kuće, bit će u sljedećem najbližem”. Iz Grada su objasnili kako se mjesto više najčešće traži u rubnim dijelovima grada. Nakon podijeljenih mjesta sredinom srpnja, ostalo je oko petsto slobodnih u gradskim vrtićima, a slična brojka je i u privatnim i vjerskim vrtićima.

Na prošloj sjednici Skupštine zastupnici su istaknuli kako je konstantni problem gradskih vrtića  grupe u kojima je mnogo više djece nego što po skupini dozvoljava nadležno ministarstvo, piše Večernji list.

Građani zadovoljni novim vrtićima

“Cijena je prihvatljiva, uzme li se u obzir da djeca dobivaju čuvanje od osam do 16 sati i tri obroka. Roditelji svakog mjeseca moraju donijeti i određene potrepštine kao što su vlažne maramice, plastične čaše i ubrusi, a za najmanje i pelene”, kazala je baka Ana Turk koja, kad vrtić ne radi, čuva unuka.

“Donese li se pribor za crtanje, papir ili bilo što slično, tete neće odbiti”, napomenula jeHanna Košćal, za čiju mlađu djevojčicu prošle godine nije bilo mjesta u gradskom vrtiću pa je pohađala privatni, što su roditelji plaćali 1500 kuna mjesečno. Takve situacije neće se događati, rekao je gradonačelnik, koji će na jesen otvoriti vrtić u Brezovici, a sljedeće godine i onaj u Donjem Dragonošcu.


Komentari