U Gračanima će sutra pokopati 294 žrtve 2. Svjetskog rata

FOTO: Wikipedia

U suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom, Župom sv. Mihaela Arkanđela – Zagreb – Gračani, Gradom Zagrebom, Udrugom Falaček Prigorja i Ministarstvom hrvatskih branitelja, u petak 23. kolovoza održat će se u cintoru župne crkve u Gračanima posljednji ispraćaj i pokop posmrtnih ostataka 294 žrtve ekshumirane na lokacijama na području Gračana ubijenih za vrijeme Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja.

Sprovodne obrede i svetu misu zadušnicu, s početkom u 10 sati, predvodit će mons. Zlatko Koren, župnik Župe sv. Blaža i dekan Gornjogradskog dekanata u zajedništvu s župnikom fra Marinom Matančićem i generalnim vikarom Vojnog ordinarijata don Markom Medom i ostalim svećenicima.

Ekshumaciju posmrtnih ostataka organizirala je i provela Uprava za zatočene i nestale Ministrastva hrvatskih branitelja koja se je u svojim istraživanjima vodila i autentičnim zapisima pokojnog župljanina Miroslava Haramije.

Na poziv ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić pozdravit će prisutne na ceremoniji. U okviru ceremonije zagrebački gradonačelnik položit će vijenac i zapaliti svijeću.


Komentari

loading...