U ČAST GRADONAČELNIKU: Dubai zasvijetlio hrvatskim bojama

Foto: Instagram

Gradonačelnik Milan Bandić danas ujutro sastao se u Dubaiju s tamošnjim gradonačelnikom Dawood Abdulrahman Al Hajirijem.

Povodom njegovog dolaska i poznata građevina Burj Khalifa zasvjetlila je u hrvatskim bojama, čime se gradonačelnik pohvalio i na svom Instagram profilu.

Kako Jutarnji doznaje, Abdulrahman Al Hajiri i prije je pozivao zagrebačko izaslanstvo u posjet, a poziv je ponovio nakon što je odabrana tvrtka u vlasništvu građevinskog tajkuna Mohameda Alabbara, u čijem su vlasništvu i svjetski poznate građevine Burj Khalifa i Dubai Mall.

Razgovarali su o suradnji dvaju gradova, posebice u gospodarskom i turističkom segmentu, nakon čega se gradonačelnik našao i s tajkunom Mohamedom Alabbarom, vlasnik tvrtke Eagle Hills, koja bi trebala izgraditi “zagrebački Manhattan”.

“Ako se svi potrudimo mogli bismo zaista imati moderni ‘zagrebački Manhattan’ na području Zagrebačkog velesajma i hipodroma. Taj projekt lansirao bi i Zagreb i Hrvatsku i u gospodarskom i u turističkom smislu. To je veliki korak da se Zagreb i Hrvatska stave na kartu Europe kao stvarni i ozbiljni čimbenici. Moderna tehnologija će imati jako važnu ulogu u ovom projektu. Pametna energija, pametna vodoopskrba, pametni transport” rekao je Alabbar nakon sastanka.

Gradonačelnik Bandić i Alabbar potpisali su memorandum o razumijevanju u kojem su se dogovorili o načinu provođenja projekta, od razvoja do realizacije.

Dogovor je načelnog karaktera, jer svi budući ugovori koji slijede moraju dobiti dozvolu zagrebačke Gradske skupštine.


Komentari