U bolnici Srebrnjak bunile se zbog manjka zaštitne opreme, ravnateljica ih smijenila pa izjavila kako je sve u redu

Dječja bolnice Srebrnjak, sudeći prema tablici iz izvješća Gradskog stožera za suzbijanje infekcije COVID-19, nije dobila ništa od donirane zaštitne opreme, objavio je Večernji list.

Iz Grada su poručili kako je zaštitnu opremu iz donacije raspoređivao Nacionalni stožer civilne zaštite, a na taj popis nije uvršten Srebrnjak, kazao je dr. Vjekoslav Jeleč, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, dodajući kako je bolnica 6. travnja primila opremu od MUP-a.

Odsutnost bolnice na navedenom izvješću uočile su i dvije djelatnice DB Srebrnjak koje su, nakon što ravnateljica nije poduzela ništa, pomoć potražile kod ministra zdravstva.

“Povjerenstvo je od v.d. ravnateljice zatražilo očitovanje o zaštitnoj opremi na sastanku na kojem su bili liječnici iz Hitne ambulante, koji su inzistirali na nabavi. Nažalost, umjesto FFP3 maski nabavljene su platnene iako su one neodgovarajuće kvalitete za zaštitu medicinskog osoblja tijekom pandemije. S obzirom na to da se v.d. ravnateljica nije očitovala, sukladno ovlastima, zatražena je pomoć od ministra”, stoji u očitovanju kojeg prenosi Večernji list.

Očitovanje je jedna djelatnica pisala nakon oštrog dopisa v. d. ravnateljice kojim ih podsjeća da su se neovlašteno i bez njezina znanja obratile Ministarstvu zdravstva iako jedino ravnatelj predstavlja i zastupa bolnicu.

Na današnjoj konferenciji za medije zagrebačkog stožera, ravnateljica Dječje bolnice Srebrnjak, Ivana Đerek Dubravčić osvrnula se na taj nemili događaj te kazala kako su djelatnice koje su sudjelovale u širenju tih informacija smijenjene, a to se učinilo na temelju Zakona o radu i Statuta Dječje bolnice Srebrnjak.

Oprema je dolazila prema dinamici raspodjele i mogu istaknuti da imamo svu potrebnu opremu, i da stanje opreme nikada nije bilo nula niti su zaposlenici bili ugroženi”, kazala je, ne želeći ulaziti u dublje rasprave o smjeni djelatnica.

“Ponosna sam na sve zaposlenike koji su svojim predanim radom i nesebičnim zalaganjem omogućili da se bolnica unatoč oštećenjima u potresu 22. ožujka u iznimno kratko vrijeme reorganizira i nastavi s radom. Zajedništvo, rad i predanost neupitna je kod zaposlenika Dječje bolnice Srebrnjak, stoga ne mogu dozvoliti da se plasiranjem neprovjerenih i neargumentiranih informacija unosi nemir u zaposlenike, naše pacijente i širu javnost”, zaključila je.


Komentari