U bivšoj ‘Maršalki’ na Sarajevskoj cesti čuvat će se kovanice nakon uvođenja eura: Evo tko je dobio posao i zašto još nije spremna

Ilustracija: Foto: Davor Pongracic / CROPIX)

Ministarstvo obrane odlučilo je tko će graditi skladišnu halu u zagrebačkoj vojarni Croatia na Sarajevskoj cesti u kojoj će HNB držati kovačnice kuna nakon uvođenja eura planiranog od 1. srpnja 2013.

Odluka da gradi halu pala je na tvrtku HSB-Gradnja iz Slavonskog Broda koja je ponudila da će taj posao obaviti za 17,36 milijuna kuna u roku od sto dana od potpisivanja ugovora. Prema navodima Večernjeg, to je oko 20 posto više od procijenjene vrijednosti radova koji su bili 14,4 milijuna kuna bez PDV-a.

Podsjetimo, hala za čuvanje kovanica kune trebala je biti spremna 1. srpnja ove godine, ali je MORH odužio natječaj iako je objavljen početkom siječnja, a ponude otvorene krajem travnja.

Ta je hala trebala biti spremna do 1. srpnja ove godine, ali je MORH-ov natječaj za njezinu gradnju, objavljen još početkom siječnja, zapeo pa su ponude otvorene tek potkraj travnja. Za taj posao stiglo je ukupno devet ponuda, i sve su bile iznad procijenjene vrijednosti.

Vojarna 1. gardijske brigade Tigrovi

Unutar vojnog kompeksa 1. gardijske brigade – Tigrovi – Croatia planira se izgradnja nove skladišne  hale s uredskim prostorima, a pristupni putovi dijelit će se na servisni dio i za pristup zaposlenika.

Skladišna hala od oko tri tisuće kvadratnih metara bit će smještena u sjeverozapadnom dijelu parcele i sastojat će se od skladišnog prostora te pratećih uredskih prostora. Hala koju će od MORH-a unajmiti HNB bit će smještena unutar vojnog kompleksa, a koristit će sve postojeće komunalne priključke.


Komentari