U Arenu je pristiglo osam pacijenata. Šef Arene otkrio je koliko će ih biti primljeno do kraja tjedna!

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

U Arenu je danas primljeno osam pacijenata s blažim oblikom bolesti od koronavirusa, potvrdio je to za RTL Danas voditelj liječničkog tima u Areni Zagreb Damir Vagić.

“Zasad je osam pacijenata jer su počeli dolaziti iza podne. Ujutro smo se svi ovdje našli i liječnički i sestrinski tim i svi ostali koji trebaju i počeli sve pripreme i primati prve pacijente koji su premješteni iz Klinike Fran Mihaljević i KB Dubrava”, rekao je te dodao da će tijekom večeri doći još pacijenata.

Sutra također očekuju nove pacijente.

“Sutra očekujemo oko 20 pacijenata što je dogovor da je takav početak, odnosno testni rad Arene. Od ponedjeljka i utorka će biti još pacijenata, a to nam je bitno da vidimo je li sve funkcionira kao što se dosad pokazalo da zasad sve odlično funkcionira i da možemo biti pripravni i za daljnje primanje pacijenata”, kazao je Vagić.


Dodao je da će do kraja tjedna primiti 50 pacijenata.

“Napravljeno je 100 kreveta. To nam je plan za sljedeća dva do tri tjedna. U slučaju potrebe mi smo spremni na trećem katu proširiti to na 270 kreveta, a u slučaju potrebe planiramo i daljnje kapacitete”, kazao je.

Rekao je da su zasad primili uglavnom pacijente srednje životne dobi koji su u dobrom općem stanju.

“To su pacijenti koji su pred otpust, koji su trebali biti u bolnici još 4 do 5 dana. Mi ćemo ih otppustiti čim se oporave. Na taj način se oslobađaju kreveti u KB Dubrava i Fran Mihaljeviću tako da se mogu smjestiti srednje teški i teški pacijenti tamo”, rekao je Vagić.

U Areni ima i sala za reanimaciju koja će služiti ako se nekom od pacijenta stanje pogorša.

Vagić je za N1 objasnio kako se organizira prehrana, te dodao kako se pacijenti mogu javljati rodbini.

“Svaki pacijent dobiva četiri obroka na dan. Ništa od toga se ne vraća i taj dio je odlično organiziran. Imaju sanitarne čvorove i punjače kraj kreveta da se mogu javiti rodbini. Grijanje i klimatizacija su jako dobro riješeni. Imaju WI-FI. Ali najvažnije, imaju odličnu liječničku skrb”, rekao je Vagić.

Komentari