U Areni Zagreb počelo međunarodno prvenstvo u strateškim igrama

U Areni Zagreb jučer je počelo međunarodno prvenstvo u stolni strateškim igrama – European Team Championship (ETC) u board gamingu, koje će trajati do 5. kolovoza i u kojem sudjeluju ekipe iz više od 50 zemalja svijeta. Natjecatelji su stigli iz udaljene Australije, SAD-a, Kanade, Rusije i mnogobrojnih europskih zemlja.

Međunarodni turnir u stolnim strateškim igrama koji se neprekidno održava od 2006. godine otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Tijekom ETC-a održavat će se timski i pojedinačni turniri u kategorijama: The 9th Age (T9A), Warhammer 40k (WH40K) i Flames of War (FoW).

Uz navedene glavne turnire, ETC je udomio i popratne turnirske programe poput timskih i pojedinačnih natjecanja u igrama X-Wing i Age of Sigmar, demonstracije novih igara s minijaturama ali i prezentacije novi proizvoda vezanih uz ovaj, u svijetu brzo rastući, hobi.

Za vrijeme ETC-a vrata su otvorena svima koji se žele okušati u novim igrama, naučiti tajne igranja od ponajboljih svjetskih igrača ili unaprijediti svoja znanja i vještine vezane uz igranje stolnih strateških igara.


Komentari