U 69. godini preminuo poznati zagrebački glumac: ‘Izdalo ga je srce koje je dugo i snažno kucalo za kazališnu umjetnost’

Facebook

Tužna vijest dolazi iz Kazališta Trešnja. U 69. godini preminuo je njihov glumac Ranko Stojić. Rođen u Vinkovcima, za vrijeme studija u Zagrebu kreće glumiti u Studentskom eksperimentalnom kazalištu. Ranko je kasnije radio na televiziji, glumio u predstavama Teatra ITD, igrao manje uloge na filmu, televiziji i radiju, a radio je i kao asistent redatelja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Gradsko kazalište Trešnja (@kazaliste_tresnja)

“Nedavno umirovljen, on se i nadalje pojavljivao na pozornici Trešnje u predstavama koje su godinama na repertoaru, a Stoju, kako su ga svi zvali, bilo je teško zamijeniti jer je bio nositelj tradicionalne stare škole originalnih glumačkih osobnosti. Cijela je njegova karijera bila vezana uz Trešnju, još od vremena kada je najbolje kazalište za djecu imalo naziv Malo kazalište Trešnjevka.

Otišao je jednoga ljetnog jutra, izdalo ga je srce koje je dugo i snažno kucalo za kazališnu umjetnost. Ostaje žal za sjajnim glumcem iz naraštaja koji je obilovao osobnostima, tako dragocjenim u teatru.

Glumački ansambl, tehničko osoblje i uprava Kazališta Trešnja izražavaju iskrenu sućut obitelji Ranka Stojića”, priopćili su iz Kazališta Trešnja.


Komentari