U 53. GODINI: Iznenada preminuo višestruko nagrađivani glumac i redatelj Saša Anočić

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Višestruko nagrađivani glumac Saša Anočić iznenada je preminuo noćas u 53. godini, javljala Teatar.hr.

Ovog glumca, rodom iz Osijeka, imali smo prilike gledati u brojnim televizijskim serijama, ali i na kazališnim daskama.

Akademiju dramske umjetnosti završio je u Zagrebu 1998. godine. Prvo radi u HNK Osijek, zatim prelazi u ZKM, a 2003. postaje glumac Trešnje. Ističe se i kao redatelj: “Noževi u kokošima” i “To samo Bog zna” su predstave koje je režirao u Teatru Exit, “Kad se mi mrtvi pokoljemo” u Kerempuhu, a “Alisu” i “Pinocchia” u Trešnji.

Većina predstava nagrađivana je brojnim nagradama, kao što su primjerice: „Komšiluk naglavačke” u HNK Ivana pl. Zajca – Zlatni smijeh za najbolju režiju, najbolji tekst i najbolju predstavu u cjelini, te Nagrada grada Rijeke, Nagrada hrvatskog glumišta, brojne nagrade na Međunarodnom festivalu malih scena, Festivalu glumca, itd.; „Kauboji” – Nagrada hrvatskog glumišta za režiju, Plaketa Grada Zagreba, Vjesnikova nagrada „Dubravko Dujšin”, Marul za najbolje redateljsko ostvarenje i brojne druge, a i kao predstava u cjelini osvojila je mnogobrojne nagrade.

Početkom 2019. godine režirao je “Kiklopa” u zagrebačkoj Gavelli za što je dobio i Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju predstavu.

Ostvario je i brojne zapažene uloge u filmovima i serijama. Posljednje uloge na malim ekranima odigrao je u seriji Čista ljubav” kao Milan Lončar te  “Kud puklo da puklo” kao Srećko Brbota.


Komentari