U 355 ZET-ovih tramvaja i buseva uvodi se besplatni internet

FOTO: Dražen Komar

Bežičnom mrežom zasad su pokrivena samo tri vozila.

U 142 tramvaja i 213 autobusa još krajem ove godine, javi li se na natječaj javne nabave isprve adekvatan ponuđač, uvest će se Wi-Fi.

Grad će to koštati 25,9 milijuna kuna, a u konačnici će svim Zagrepčanima koji se voze u javnom prijevozu biti omogućeno da bez brige svoje vrijeme provedeno u autobusu ili tramvaju krate na internetu.

“Na ekonomičan i racionalan način implementirat će se usluga bežične mreže u tramvajima, i to na način koji obuhvaća pokrivanje signalom svih dijelova vozila u kojima borave putnici te umrežavanje svih vozila u jednu jedinstvenu mrežu”, piše u objašnjenju javne nabave u kojoj se navodi kako će se sustavima za bežično surfanje opremiti i “jezgreni upravljačko-nadzorni i sigurnosni operativni centar”, piše Večernji list.

Podsjećamo, u siječnju ove godine krenulo se s projektom uvođenja besplatnog Wi-Fija u tramvaje, ali bežičnom su mrežom za sada pokrivena samo tri vozila, koja ne voze uvijek na istim linijama, a moglo ih se prepoznati po naljepnicama unutar vozila.


Komentari

loading...