U 2022. ULAZI SLOBODAN KAO PTICA? Horvatinčić zatražio novu odgodu odlaska u zatvor

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Iako je pravomoćno osuđen na četiri godine i 10 mjeseci, zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić već godinama uspješno odgađa služenje kazne.  Podsjetimo, 2011. godine skrivio je pomorsku nesreću u kojoj je usmrtio talijanski bračni par Salpietro.

Idući tjedan, sudac izvršenja Županijskog suda u Zagrebu donijet će odluku o Horvatinčićevoj molbi za novu odgodu koja bi trebala potrajati šest mjeseci. Također, liječnik zatvorske bolnice odlučit će hoće li se poduzetnik liječiti u zatvorskom sustavu.

Ako dobije ovu žalbu, Horvatinčić je na slobodi sigurno do 31. prosinca. Kako doznaje Hina, ovoga utorka je navedenu odgodu zatražio prilažući liječničku dokumentaciju iz Poliklinike Peharec, a razlog je najavljena terapija u srpnju.

Pravomoćno je osuđen 2019. godine, no Horvatinčićeva obrana je već u tri navrata, krajem ožujka i listopada prošle godine te sredinom ožujka ove godine tražila da mu se odgodi odlazak u zatvor.

Obrana je u prva dva navrata priložila medicinsku dokumentaciju u kojoj je navela da Horvatinčić mora ići na operaciju u inozemstvo jer se taj operativni zahvat ne može napraviti nigdje u Hrvatskoj, a pogotovo ne u Bolnici za osobe lišene slobode (BOLS).

Neosporno je da je Horvatinčić uistinu teško bolestan, no svojim ponašanjem, točnije ljetovanjima, odlascima na kavu, šetnjama špicom po Zagrebu i Istri, odaje dojam da se radi o uspješnom načinu izbjegavanja odsluživanja kazne.


Komentari