BIVŠEM PREMIJERU ODBIJENA JAMČEVINA

Youtube/Ivo Sanader

Ivo Sanader malo prije 11 sati doveden je na zagrebački Županijski sud gdje je u 11 sati počela sjednica izvanraspravnog vijeća o prihvaćanju ili neprihvaćanju jamčevine. 

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu danas je odbilo jamčevinu Ive Sanadera, a zasad još nisu utvrđeni razlozi odbijenice.

Vrhovni sud je po ukidanju presude u aferi Fimi media odredio novi istražni zatvor bivšem premijeru zbog opasnosti od bijega. Istražni zatvor zamijenjen je jamčevinom od 12,4 milijuna kuna. Sanaderovi obrana je u zamjenu za taj iznos kao jamstvo ponudila dvije nekretnine, kuću Sanaderova odvjetnika Gorana Suića i kuću Mirjane Sanader. Prošli tjedan sud to jamstvo nije prihvatio jer je dokumentacija koju je obrana dostavila na sud bila nepotpuna. Oni su jučer dostavili upotpunjenu dokumentaciju pa će sud danas o njoj odlučiti.

Na odluku suda stranke imaju pravo žalbe, o kojima bi u tom slučaju odlučuje Vrhovni sud. Ako se stranke ne budu žalile, rješenje će postati pravomoćno, a Sanader će napustiti Remetinac u onom trenutku kad sud upiše hipoteke na ponuđene nekretnine. U tom slučaju to bi vjerojatno bilo do kraja tjedna, piše Večernji list.


Komentari