Na TVZ-u pokrenut novi studij Informacijska sigurnost i digitalna forenzika

commons.wikimedia.org
Tehničko veleučilište u Zagrebu (TVZ) dobilo je dopusnicu za provođenje novog specijalističkog diplomskog stručnog studijskog programa „Informacijska sigurnost i digitalna forenzika“

Digitalno društvo u kojem živimo svakodnevno pomiče granice sigurnosti kako pojedinca tako u društva u okvirima kojima dominiraju nove tehnologije i tehnoloških trendova. Kibernetički kriminalitet ne poznaju ne pozna granice i već dugo su vremena prisutne radnje koje ugrožavaju osobnu sigurnost, sigurnost organizacija ali i sigurnost država.

Pokretanjem prvog specijalističkog stručnog diplomskog studija “Informacijska sigurnost i digitalna forenzika” najveće hrvatsko politehničko veleučilište “Tehničko veleučilište u Zagrebu” prepoznaje potrebu za obrazovanjem stručnjaka koji se mogu nositi s rizicima i prijetnjama u kibernetičkoj domeni društva.

Novi studij „Informacijska sigurnost i digitalna forenzika“ namijenjena je svim zainteresiranim budućim studentima koji žele steći nova teorijska i praktička znanja zakonskih i tehničkih aspekata informacijske sigurnosti, digitalnu i računalnu forenziku, etičko hakiranje, primijenjenu kriptografiju i upravljanje rizicima te kontinuitetom poslovanja.

Upis na Specijalistički diplomski stručni studij „Informacijske sigurnosti i digitalna forenzika“ omogućen je svim studentima-icama koji su dosadašnjim obrazovanjem stekli najmanje 180 ECTS bodova na stručnim studijima te preddiplomskim sveučilišnim studijima u području tehničkih znanosti, polju računarstva ili području društvenih znanosti, polju informatike.

Završetkom studija studenti će biti osposobljeni raditi sljedeće poslove: analizirati sigurnost svih komponenti informacijskog sustava, ispitivati sustav informacijske sigurnosti, istraživati nove tehnologija za sustav sigurnosti, izabirati alate i opremu za primjenu u sustavu sigurnosti, kreirati politike sigurnosti te rukovodi tijelima za organizaciju i provedbu aktivnosti iz djelokruga korporativne sigurnosti.

Studij traje četiri semestra te nakon položenih 120 ECTS bodova studenti će stječi naziv Stručni/a specijalist/specijalistica  inženjer/inženjerka  informacijske sigurnosti i digitalne forenzike.

Više o studiju pogledajte na sljedećem linku.


Komentari