Tvrtka koja je izgradila Burj Khalifu želi izgraditi i zagrebački ‘Manhattan’

Facebook

Povjerenstvo za razmatranje pritiglih ponuda za razvoj i realizaciju projekta “Grad u Gradu”, poznatog i kao zagrebački “Manhattan”, zaprimilo je tri ponude, od kojih dvije zadovoljavaju uvjete javnog poziva – BOUYGUES BATIMENT INTERNATIONAL iz Francuske i tvrtke EAGLE HILLS iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Iz grada kažu kako kvalifikacije i dokazano iskustvo oba ponuditelja su impresivni, ali s obzirom da “Grad Zagreb traži partnera za urbanu i gospodarsku transformaciju prostora, koja će taj dio grada učiniti privlačnim građanima, turistima i poslovnim subjektima te mu dati značaj koji povijesno zaslužuje prednost su dali arapskom izvođaču, čiji projekti tretiraju cijelovite urbane zone”.

Nadalje, iz grada kažu da je tvrtka EAGLE HILLS u dostavljenim referencama dokazala da ima izvanredno iskustvo u razvoju projekata sličnog opsega i zahtjevnosti zadatka, posebice usko vezanih na temu urbane regeneracije u gradovima koje obilježava brzi rast.

“Slijedeći korak bio bi dogovor oko teksta i potpisa Memoranduma o razumijevanju kao oblika izražavanja namjere pregovaranja i sporazumijevanja u postupku koji bi prethodio sklapanju međunarodnih trgovačkih ugovora”, najavljuju iz grada.


Komentari