TUŽNO I BEZDUŠNO: Iako prevladava određeni strah, građani se slažu kako je ovo NELJUDSKI i POTRESNO (FOTO)

Fotografija čitatelja

Iako su mnogi Zagrepčani preplašeni najezdom lisica, ovim predivnim divljim životinjama ne žele sudbinu kakvu je danas zadesila jednu lisicu u zagrebačkom naselju Bukovac.

Da se lisicama sviđa Zagreb, ali i ljudi koji u njemu žive dokazuju nam građani koji se u svojim kvartovima sve češće susreću s njima. Tako nam je čitatelj danas poslao fotografiju lisice koja beživotno leži na cesti na Bukovcu.

lisica

“Koliko god ih se ponekad bojali kada ih vidimo u kvartu, moramo priznati kako je ovo zaista potresan prizor”, rekao nam je čitatelj.

Naime, ne možemo točno potvrditi je li nesretnu lisicu pregazio auto, ili ju je pak neki bezdušni građanin upucao, no prizor je tužan i potresan. Već se duže vrijeme žale na najezdu lisica u zagrebačkim kvartovima. Ima ih svugdje, u Rudešu, Gračanima, Stenjevcu, na Bukovcu…

Podsjetimo kako se čopor lisica nedavno pojavio i u elitnom naselju Gračani kao i u selu Prekvršju na sesvetskom području.

Znatiželjne su i vole biti u blizini ljudi

Stanovnici navedenih kvartova najviše su, kako kažu u strahu kada padne noć. No, također su svjesni kako lisice nisu zlonamjerne prema ljudima, a nijedna do sada prema riječima građana nije bijesna. Možemo reći kako su se ove predivne životinje jednostavno udomaćile i kako im je očito jako zanimljivo promatrati ljude. Budući da institucije ne reagiraju, mještani se već tjednima bezuspješno bore sami ih premjestiti iz sela.

No, ono u čemu se svi građani slažu je da ne žele da se lisice usmrte nego da ih se ulovi i preseli na adekvatnije mjesto. Ova nam fotografija pokazuje kako postoje i oni koji bi nemoćnu životinju usmrtili na najgori mogući način te je ostavili da nepomično leži na cesti u lokvi krvi.

 


Komentari