Prije posla ostavlja psa na stepeništu, susjedi su ljuti jer nasrće na njih. Priča je pokrenula lavinu reakcija

Tko zna kakve sve priče stanara skrivaju zagrebačke zgrade? Jedna neobična upravo stiže iz Brestja. Tamo smo na poziv policije došli radnici Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Naime, stanari su prijavili da pas na stubištu reži i nasrće na njih. Riječ je o, kako si rekli, psu njihova susjeda koji ga svakodnevno ostavlja na stubištu dok je on na poslu. Pas nije čipiran.

“Dali smo mu privremeno ime Drax“, napisali su u objavi koja je pokrenula lavinu reakcija i pitanje je li psu bolje u azilu ili na stepeništu.

“Za takvog čovjeka nije pas, nadam se da ćete mu naći normalnijeg vlasnika“, napisala je komentatorica.

“Nije jedini nažalost koji dane provodi pred ulaznim vratima. Dvije godine sam to gledala i nisam prijavila, jer bi tako pas završio u azilu sa minimalnom šansom za udomljenje. Ovako pati, ali ipak ima te ljude koji ga kratko izvedu, daju mu jesti i piti, povremeno se i pobrinu kad je vet neophodan…i na neki tužan način je sretan jer ima svoje “ljude”. Zapravo, njegov je čovjek umro, sad ga supruga i djeca drže na terasi ili pred vratima”, poručila je jedna žena.
“Ja osobno mislim da je situacija kako god okrenemo mučna. Iako bi u azilu vjerojatno patio “bez svojih ljudi” možda bi imao dostojniji život uz volontere”, jedan je od odgovora.
“Baš lijepo kaj si se pohvalila s tim da gledaš psa toliko dugo vremena da nije zbrinut kako treba i nisi nikome prijavila… Zamisli u azilu bi imao šanse da ga udomi netko normalan, a ovako će živjeti nenormalno godinama!!”, dodaje druga žena.
Azilu Dumovec poslali smo upit koja će biti sudbina ovog psa.

Sudjelujte u svjetskom izazovu koju donosi udruga Indigo i udomite preslatku njuškicu


Komentari