TUŽBE S PRISAVLJA: ,Ovo je već zlostavljanje!’

Marko Prpić/PIXSELL

Iako je na saborskom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije preporučeno Hrvatskoj televiziji da se izvansudski nagodi s novinarima koje je tužila, čini se da se priča dobiva drugačiji završetak, a pojavile su se informacije po kojima ima i novih tužbi. Na društvenim mrežama svojim su ih statusima potvrdili Ilko Ćimić i Ladislav Tomičić.

“Ovo je već zlostavljanje. Nakon cijele kampanje stigla mi je nova tužba od strane HRT-a! Briga njih, nisu njihove pare i mogu cijelo jutro hodati po sudovima i ne raditi. Usput, pozdravljam sve kolegice…”, napisao je tako novinar Ilko Ćimić na Facebooku, dok je Tomičić javnost izvijestio kako je HRT tužila Glas Istre zbog kolumne koju je pisao pod naslovom “Leglo dvoličnosti na Prisavlju”.

Novonastalu situaciju na svom Facebook profilu je komentirala i HRT-ova dugogodišnja novinarka i urednica Maja Sever.

,,Javno i glasno pozivam Upravu HRT-a da prestane! Jučer Lado, danas Ilko… ako netko šteti ugledu i časti javne televizije onda su to ljudi koji sudskim putem pokušavaju naplatiti stotine tisuća kuna od novinara koji su pisali o njima. Ponekad angažirajući i dva odvjetnička ureda za jedan tekst. Sabor ih je izabrao, ministrica kaže da rade dobar posao, a ja mislim da je ovo s tužbama los posao.
Pa, sad me tužite ili mi dajte otkaz. Najmanje sto mogu javno reci da takvi postupci štete javnoj televiziji.”, poručila je Sever.


Komentari