TURISTIČKA ZAJEDNICA PREVESLANA: Britanski par uzeo 45 tisuća eura pa nestao!

Facebook

Trebala je to biti prva velika turitička biznis-burza u Hrvatskoj, s više od 400 međunarodnih turističkih kupaca iz čak 30 zemalja svijeta, ali od ideje neće biti ništa.

Central European Tourism Summit Zagreb (CETS) je bio organizator sajma. Bračni par Lu i Andy Buchanan s tvrtkom Cent Euro Fairs SL registriranom u Malagi, uspjeli su s lakoćom prevariti Turističku zajednicu Grada Zagreba, Hrvatsku turističku zajednicu, Hrvatsku gospodarsku komoru, neke županijske turističke zajednice, kompanije i turističke agencije, sponzore i izlagače, navodi Večernji list.

Internetska stranica, kao i sami organizatori sajma, nestali su prije nekoliko mjeseci. Lu Buchanan krajem lipnja je za Hinu kazala kako se sajam prebacuje s prosinca na svibanj 2019. zbog gužve tijekom adventa, a onda je nestala.

Iz TZ-a Grada Zagreba kazali su za Večernji list kako su poduzeti pravni koraci, ali ne mogu sa sigurnošću potvrditi je li sajam otkazan.

“To treba pitati same organizatore. Ono što TZGZ može potvrditi jest da smo s naše strane prekinuli svaki oblik suradnje s organizatorom te otkazali aktivnosti vezane za spomenuti sajam. Do toga je došlo zbog neadekvatne komunikacije i neispunjavanja obveza koje su preuzeli organizatori”, poručili su iz ureda Martine Bienenfeld, direktorice TZ-a.

“Organizator nam nije vratio uloženi novac, a u postupku smo reguliranja statusa povrata, na način da smo Cent Euro Fairs tužili za povrat plaćenog iznosa”, tvrde.

 


Komentari