TURBULENTAN VIKEND ZA VATROGASCE: Osim što su osigurali brod na Savi, borili su se s požarima, a onda je došlo i nevrijeme

Foto: Marko Prpic/PIXSELL, Ilustracija

Iako je nevrijeme posljednjih dana izazvalo nešto brojnije intervencije vatrogasaca, oni zagrebački, čini se, dosta su se borili i s vatrom.

Kako nam govore iz Javne vatrogasne postrojbe Zagreb, od petka do ponedjeljka ujutro, imali su više od 40 intervencija, a vraćeni su tako s puta zbog dima koji izlazi iz jednog stana, a izvidili su i požar šume. Intervenirali su i zbog požara električnog stupa, ali i kontejnera, trave, kuće, smeća, stabla, ali i vikendice.

Sudjelovali su dakako i u osiguranju broda, a morali su i otvarati vrata, ali i otvarati stan te izvidjeti slučaj urušavanja krova te isprati kolnik u tri slučaja i spasiti osobe u dvije prometne nesreće.

Što se tiče nevremena, govore kako su imali 12 intervencija uklanjanja stabla, a u sedam slučajeva ispumpavali su vodu dok su u dva slučaja samo išli u izvid.

S druge strane, u Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 15 tehničkih intervencija, dok je na području Grada Zagreba zabilježeno 12 intervencija u kojima su sudjelovala 62 vatrogasca sa 17 vozila, zaključuje Hrvatska vatrogasna zajednica.

Ravnateljstvo civilne zaštite navodi kako je u nedjelju oko 13:00 sati olujno nevrijeme praćeno vjetrom i jakom kišom zahvatilo je istočni dio Zagreba te Dugo Selo s okolnim naseljima zbog čega je došlo do plavljenja prometnica i podrumskih prostorija u kućama i zgradama te pada stabala i granja na prometnice, parkirana vozila i objekte. Također, došlo je do prekida u opskrbi električne energije na dijelu područja zahvaćenog nevremenom. Djelatnici odvodnje odčepljivali su odvodne kanale, a vatrogasci ispumpavali vodu iz prostorija. Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je stotinjak poziva građana u vezi nevremena.

S druge strane, u nedjelju oko 21 sat olujno nevrijeme praćeno vjetrom i jakom kišom zahvatilo je područje Velike Gorice uslijed čega je nekoliko stabala i grana palo na prometnice i parkirana vozila te mjestimično uzrokovalo prekid opskrbe električnom energijom. O svim događajima odmah su obaviještene žurne službe.

Komentari