‘TUDA BI DJECA TREBALA HODATI’ Stanovnici očajni: ‘Pisao sam i gradonačelniku’

Foto: Čitatelj

Nepropisno parkiranje velika je boljka i frustracija brojnih građana diljem Zagreba. Još jedna takva priča stiže iz ulice Radićevo šetalište. Čitatelj koji nam se javio ističe kako u ulici već dugo vrijeme muku muče s nepropisnim parkiranjem, a prema njegovom svjedočanstvu ne pomaže ni obraćanje nadležnim službama.

RAVNO ISPRED ZNAKA DA JE ZABRANJENO: Evo što iz Grada kažu na parkiranje pred Meštrovićevim paviljonom

“U toj ulici dopušteno je parkiranje uz istočni rub kolnika počevši od odvojka za trafo stanicu odnosno dom zdravlja. Cijelom dužinom istočne strane kolnika proteže se (neizgrađena) pješačka staza kako je i obilježeno vertikalnom signalizacijom – prometnim znakom. Za vrijeme korona virusa, kada su ljudi dolazili na testiranja mi stanovnici te ulice imali smo razumijevanja te (iako je situacija bila jednaka sadašnjoj) nismo reagirali. Međutim, testiranja su rijetka a vozači su stekli običaj parkiranja u ulici”, požalio se te istaknuo sve probleme koje stanarima uzrokuju nepropisno parkirana vozila.

Foto: Čitatelj

“Na priloženim slikama vidljivo je parkiranje na nedozvoljenim mjestima, vidljivo je kako se pješaci (I DJECA!!!) moraju provlačiti po sredini kolnika između zaustavljenih vozila te kako se u dvosmjernoj ulici ne mogu mimoići vozila koja dolaze iz suprotnih smjerova”, istaknuo je čitatelj.

Problem se ne rješava, kaže, unatoč, višekratnom obraćanju nadležnim službama te gradskim vlastima.

“U više (10+) navrata pisao sam mailove uredu gradonačelnika, gradskom uredu za graditeljstvo, prometnom redarstvu, policiji i gospodinu Reniću – pomoćniku pročelnika za komunalno i prometno redarstvo. Iako sam inzistirao na svakodnevnim represivnim mjerama i to više puta dnevno, najčešće se nakon mojih par mailova jedan dan prošeću komunalni redari (jednom) i postave uplatnice s kaznom za prekršaj”, ispričao je kako su završile njegove prijave.

Foto: Čitatelj

Za kraj kaže kako mu je, u očaju, još samo ostalo šaliti se na račun problema.

“Jedino što mi još ostaje je ponuditi suradnju Odjelu prometnog redarstva – netko od stanara ulice može se svakih 30 minuta prošetati po ulici i za samo 30% iznosa mandatne kazne postaviti uplatnice na nepropisno parkirana vozila – vidite i sami da mi je samo ostalo šaliti se s ovim ozbiljnim problemom jer ni od kog nema pomoći”, zaključio je.

Foto: Čitatelj

Nakon što smo dobili informacije i fotografije od našeg čitatelja odmah smo uputili upit službi prometnog redarstva. “U razdoblju od 1. siječnja 2022. do 21. ožujka 2023. godine na navedenoj lokaciji prometno redarstvo postupalo je 457 puta, a nadzor će se nastaviti i dalje”, odgovorili su.

“Što se tiče pozivanja pauka, prometni redari ga mogu pozvati ako za to postoje uvjeti propisani Zakonom o sigurnosti prometa na cestama”, zaključili su.


Komentari