‘TU ĆE BITI ŠTAKORA I MIŠEVA’ Glomazni otpad se odlaže u Sesvetskom Kraljevcu, građani nisu oduševljeni tom odlukom!

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Problem s glomaznim otpadom neće se riješiti još mjesecima. Gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je nabavu nove drobilice, no to i nije toliko jednostavno.

Do tada se glomazni otpad s ulica Zagreba premješta u Sesvetski Kraljevec. Tamošnji stanovnici i nisu presretni tom odlukom.

“Mislim da nije uredu, naselje je veliko i ovo za otpad nije uredu. Mislim da će to duže trajati, nije to baš tako jednostavno”, rekao je Zagrepčanin Zdravko.

S njim se složio i Siniša.

“Apsolutno sam protiv jer tu će svašta biti. I smrada i kojekakvih životinja tipa štakori, miševi, svašta nešto pa mislim da bi to trebalo na neko manje naseljeno mjesto”, rekao je za RTL.

Iz Grada su im obećali da će otpad tu biti 75 dana.

“Čekamo da vidimo još da li je bilo žalbi, jučer je bio, čini mi se, rok za žalbe za kupovinu drobilice pa ćemo imati informacije uskoro i o postupku vezanom za najam i za kupnju drobilice.

Što se tiče samog postupka dozvole i najma, to će trebati sigurno tjedni, a što se tiče kupovine, to će trebati mjeseci”, rekao je Tomašević.

Pomoć Gradu ako ju zatraže, ponudilo je i ministarstvo Tomislava Ćorića.

“Očekujemo tu dijalog. Naravno, taj dijalog u pravilu ide od jedinica lokalne samouprave prema ministarstvu. Mi u ministarstvu smo u stanju i uvijek ćemo ponuditi našu ekspertizu. Međutim, u ovom trenutku nemamo nikakvih upita na tu temu”, rekao je Ćorić.


Komentari