TRUT O TAJNIM ZABAVAMA: ‘Policija će provaljivati u ilegalne objekte, inspektori nadziru društvene mreže’

Photo: Lana Slivar Dominic/HINA/POOL

Reportaža Jutarnjeg lista o tajnim ilegalnim zabavama u Zagrebu naišla je na oštru reakciju članova Stožera, ali i pomoćnika ministra unutarnjih poslova Damira Truta. Naime, prema pisanju reportera Vida Barića noćni tulumi diljem metropole izgledaju kao “u dobra vremena prije korone”. Kaže da je plesni podij pun, a “čovjek je na čovjeku”.

Trut je u Dnevniku Nove TV kazao kako je moguće da se nešto takvo događa u centru grada, ali da to treba osuditi.

“To je neprihvatljivo ponašanje, ne samo iz epidemiološkog smisla, nego i svih ostalih”, poručio je i dodao “inspektori nisu ljudi koji poznaju noćni život”.

“Oni nadziru puno događaja, od rada trgovina, rada ugostiteljskih objekata, hodaju gradom, nadziru na tisuće i tisuće objekata. Ovaj tjedan je nadzirano oko 7500 objekata u Hrvatskoj” istaknuo je.

Kazao je i kako kazne nisu cilj, nego dovesti društvo u razinu odgovornosti ponašanja u kojem nema prenošenja virusa na drugu osobu.

Inspektori prate i društvene mreže, tamo ima različitih informacija, točnih i netočnih. Inspektora nema na tisuće kako bi nadzirali svaku osobu ili svaki objekt. Ovo su objekti koji su tajni, koji su napravljeni u prostorima koji nisu namijenjeni za takvu namjenu”, rekao je Trut i dodao da ti objekti podliježu i drugačijim nadzorima, ne samo epidemiološkom.

“Tamo ima i poreznih prekršaja i svakakvih drugačijih. Uključila se i policija, sigurno je da će biti izrečene prekršajne, a možda i kaznene odredbe”, najavio je Trut.

U sve se već uključila i policija, a Trut je poručio da kreću informativni razgovori sa svima koji imaju spoznaje, kao recimo s taksistima.

“Napravit će provjere takvih objekata. Oni budu zaključani i unutra se puštaju samo provjerene osobe. Ako će trebati provaliti, provalit će u njih i postupat će se”, zaključio je Trut.


Komentari