Trpimir Goluža (Klub Mosta): ‘Visoki upravni sud ošamario je Tomaševića’, kritizirao je i SDP

Foto: Facebook Trpimir Goluža

Visoki upravni sud donio je odluku kojom se obustavlja Odluka o ukidanju mjere – roditelj odgojitelj te da Odluka ide na ocjenu zakonitosti. To znači da će nešto više od pet tisuća roditelja – odgojitelja nastaviti primati novčanu pomoć i nakon 1. svibnja kada je zakonski Odluka trebala stupiti na snagu.

Velika je ovo odluka koja trpi velike političke posljedice, stoga je jasno da izaziva i velike reakcije, a naročito oporbenih Skupštinara. Ranije je za Zagreb.info Igor Peternel iz Domovinskog pokreta izjavio da će tražiti gradonačelnikovu ostavku, ako sud odluči da je odluka o ukidanju mjere nezakonita.

“Današnja odluka Visokog Upravnog suda o privremenoj obustavi Tomaševićeve odluke o ukidanju mjere roditelj odgojitelj prvi je pravni šamar Tomaševićevom socijalno neosjetljivom i pravno neutemeljenom upravljanju Gradom Zagrebom. Ovo nije samo upozorenje Tomaševiću i njegovim Možemoistima već i zagrebačkom SDP-u koji nekritično u svemu podržava Tomaševića i tako mu omogućuje kršenje zakona i donošenje po građane štetnih odluka”, komentirao je oporbeni zastupnik Trpimir Goluža iz kluba Mosta na Facebooku.

“Uvjeren sam da će VUS uskoro utvrditi i nezakonitost predmetne Tomaševićeve odluke, a onda očekujem, kao izraz političke odgovornosti i zrelosti, neopozive ostavke odgovornih za blamažu gradske uprave. Posve je nedopustivo bilo kojeg građana Grada Zagreba diskriminirati i tretirati građanom drugog reda na kojeg se ne odnose pozitivni propisi Republike Hrvatske”, napisao je Goluža u objavi.

Komentari