‘TRN U OKU’ ZAGREPČANA: Građani bez dlake na jeziku rekli što ih smeta u metropoli (FOTO)

Davor Puklavec/PIXSELL

Kao i svaki drugi milijunski grad i naš Zagreb ima neke nedostatke.

Zagreb je grad od preko milijun stanovnika, bogate povijesti, kulture i prepun ljepota. To su samo neke od neospornih činjenica kada spomenemo našu prekrasnu metropolu, no kao i sve ostalo na ovom svijetu i on ima neke mane koje “bodu u oči” njegove žitelje.

wikipedia.org
wikipedia.org

Gradske boljke i ljudsko ponašanje

Uz  neizbježne probleme poput gradske gužve i  rupa na cestama čini se da građanima najviše smeta ponašanje drugih ljudi.

Jedan od komentara na ovu temu bio je: “Katastrofalne ceste! Bio to ”elitniji” dio grada ili ”radniči” ili centar ceste su katastofra! rupa na rupi…”najbolje” je kada naprave novu cestu pa je nakon pola godine idu kopat pa krpat…”

Uz rupe na cestama neki smatraju kako vizuru grada narušavaju i natpisi na fasadama. Tako je Marina, koja je proputovala brojne metropole napomenula kako nigdje nije vidjela toliko tih črčkarija po fasadama i u samom centru grada kao u Zagrebu. Nadodala je i kako joj užasno ide na živce nesmotreno bacanje smeća, čikova, žvakaćih guma i ostalog po cesti.

Na taj komentar su se pridružili i ostali građani koji tvrde kako ih uz neprimjerene vandalske grafite smeta i to što se uništavaju zelene površine da bi se gradili trgovački centri te pojedinci koji čak iza sutomobila u vožnji bacaju papire i ostalo bez problema,.

Javni prijevoz je također mnogima “bolna točka”

tramvaj kiša stanica

“Neki kvartovi nisu dobro povezani javnim prijevozom… npr. Šestine i Gračani, u posljednjih 10 godina se gore doselilo stvarno mnogo ljudi, neki tamo i rade.. a od tamo ih isto tako puno svaki dan putuje u škole, na posao i faks.”, ustvrdio je Ivan koji u tom dijelu grada živi dugi niz godina.

Kad smo već kod javnog prijevoza mnogi su ogorčeni i na situacije u kojima ljudi trče na tramvaj i guraju se. “Fakat mi nije jasno zašto baš pod svaku cijenu moraju ući kao da im život ovisi o tome..jer više nikad neće doći drugi tramvaj”, kazala je Darija koja redovito gleda ove scene jer radi u blizini centra grada.

“Smeta me što je ostalo samo par ulica gdje se ne plaća parking, ako i toliko”, napomenula je Tamara koja redovito plaća mjesečnu kartu za svog limenog ljubimca.

Jedna majka imala je mnogo toga za reći o  problemima. “Smetaju me bahati vozači koji se tak parkiraju po pločnicima da se između auta i zgrade ne može provući ni igla, a kamoli da se provučam ja s dječjim kolicima. Smetaju me i primitivci koji pješake (pa čak ni roditelje s djecom, s kolicima) ne propuštaju čak ni na prelazima ili zelenom svjetlu. I smetaju me “pasoljubci”, ne oni kulturni, nego oni koji drekece bez pol frke ostavljaju po cesti, pse šetaju po dječjim parkovima.”

Dvije prijateljice su izjavile da ih smeta ometanje prilikom ispijanja kave: ” Njaviše me nervira to kaj ne mogu sjesti na kavu bez da me obiđe 10 prosjaka prije nego uopće naručim“, kazala je Lana, a Mija je nadodala kako njoj smeta i to kad joj “ulete babe” i krenu pričati svoje životne probleme.

Bilo kako bilo, Zagreb volimo i s ovim sitnim nedostatcima jer baš svaki grad ima neke. Možete li i vi kao mi progledati Zagrebu i Zagrepčanima kroz prste? :)

>>>ZAGREB GRAD S MILIJUN LICA: Zbog ovih fotki voljet ćete ga još više (FOTO)

>>>>ZAGREB KAKAV JOŠ NISTE VIDJELI: Ove fotke doslovno oduzimaju dah (FOTO)

>>>POSEBAN, PREKRASAN I NAŠ: Ovih 5 fotki podsjećaju zakaj volimo Zagreb (FOTO)


Komentari