Tri zaposlenice kadrovske službe osumnjičene za primanje mita: Povećavale iznos mirovina

www.ictbusiness.info

Šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosila je oko 669.000 kuna, od kojeg iznosa je dio u provedenom upravnom postupku vraćen.  

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 18 osoba zbog sumnje u kaznena djela primanja mita, davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti i računalnog krivotvorenja.

Sumnja se da je 59-godišnjakinja kao zaposlenica javne ustanove od 12. mjeseca 2013. do 11. mjeseca 2015., posredstvom 60-godišnjakinje, zaposlenice kadrovske službe poduzeća u Zagrebu i posredstvom 61-godišnjakinje, zaposlenice obrta iz Zagreba primila mito u iznosima od 1.300 do 2.000 eura od 15 osoba koje su predale zahtjev za mirovinu, nakon čega je promijenila podatke o ostvarenoj plaći tih osoba u bazi podataka i na taj način omogućila da se izdaju rješenja o iznosu mirovine u većem iznosu od stvarno ostvarene, a to povećanje mirovine u prosjeku je iznosilo od 400 do 1.400 kn.

Nakon dovršenog istraživanja protiv 59-godišnjakinje bit će podnijeta kaznena prijava zbog kaznenog djela primanja mita (15 kaznenih), zlouporabe položaja i ovlasti (11 kaznenih djela) i računalnog krivotvorenja (26 kaznenih djela) te protiv 60-godišnjakinje i 61-godišnjakinje za pomaganje u primanju mita (15 kaznenih djela). Također, protiv 15 osoba biti će podnijete kaznene prijave za kazneno djelo davanja mita (15 kaznenih djela)

Šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosila je oko 669.000 kuna, od kojeg iznosa je dio u provedenom upravnom postupku vraćen.


Komentari