Tri “pressice” u 3 dana: Sprema li se Bandić za nove izbore?

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Vlada, saborski zastupnici i većina političara su na godišnjem odmoru, no zagrebački gradonačelnik Milan Bandić održao je tri konferencije za medije u tri dana

Postavlja se pitanje zbog čega, kojim dobrom, odnosno koji su to motivi koji “gone” Bandića da se u kolovozu odlučio na pravu ljetnu ofenzivu.

Politički analitičar Žarko Puhovski kaže kako se Milan Bandić zadnjih dana ponaša kao da će novi izbori na jesen.

“Meni ta opcija nije realna, no možda Bandić zna nešto što mi ne znamo. Ono što definitivno pokušava jest zahvatiti u bazen neopredijeljenih birača kojih je zbog pada SDP-a i HDZ-a više nego ikad prije. Njih sad Bandić svojim radikalnim temama želi uzeti Živom zidu”, kaže Puhovski za Večernji list.

Istupe se, dodaje, može gledati i iz kuta da u Zagrebu gradonačelnik ima dodatnih problema, sve mu je teže dobiti podršku za određene projekte i od HDZ-ovaca.

Na pitanje je li Bandić u ofenzivi i zbog pravosudnih repova koje ima Puhovski kaže kako Bandić nije toliko naivan da misli kako napadima na Vladu može sebi olakšati pravosudnu situaciju.

“U svakom slučaju njegovi istupi nemaju baš previše smisla. U konačnici, a to se i bojim, možda za njih i nema nekih racionalnih razloga”, smatra Puhovski.


Komentari