TRGU BANA JOSIPA JELAČIĆA neće se nadodati ime DR. FRANJE TUĐMANA

wikipedia
Trg bana Josipa Jelačića ipak neće dobiti novo ime.

Točnije dodatak imenu, te stoga ne postaje Trg bana Josipa Jelačića i dr. Franje Tuđmana, unatoč prijedlogu Zagrepčanke Suzane Obrovac. Skupštinski Odbor za imenovanje naselja, ulica i trgova jutros je odbacio taj prijedlog. Obrovac  se nije pojavila na Odboru kako bi obrazložila svoj zahtjev, piše Večernji list.

O toj temi upitali smo i HNS-ovca Tomislava Stojaka koji je i prije odluke zaključio slično.”Apsolutno ne mislim ništa o tom prijedlogu i ne smatram ga ozbiljnim. Mi u HNS-u se ne bavimo preimenovanjima ulica i trgova, nego konkretnim stvarima koje se tiču budućnosti ovog grada i ove zemlje. Ne podržavamo prijedloge koji ništa ne znače, niti utječu na kvalitetu života u Zagrebu“, kazao je Stojak.
Također je nadodao kako je to politička igra u predizborno vrijeme te kada prođe predizborni period takva i slična pitanja treba prepustiti znalcima stručnjacima koji se bave povijesnim ličnostima. “Ne u ovo vrijeme i to trebaju raditi ozbiljni i stručni ljudi hladne glave.”, zaključio je Tomislav Stojak.
Članovi odbora odbili su prijedlog
“Sam pismeni prijedlog nije dovoljan da ide na usvajanje ovdje, pa na Skupštinu, u kojoj zastupnici daju konačan sud o njegovu prihvaćanju ili odbijanju “, odlučili su članovi Odbora te dodali kako oni svaki prijedlog građana moraju razmotriti, bez obzira kakav on bio.


Komentari