Trg Ivana Kukuljevića više neće biti pod vodom

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

“Odlično, ovim tempom možda pod vodom više nećemo biti 2025.” reagirali su tako stanovnici Španskog na vijest da je konačno raspisan natječaj za drugu fazu sanacije Trga Ivana Kukuljevića, koji za svake jače kiše potpuno poplavi.

Do prošle godine, podsjetimo, tamošnji su stanovnici mogli prijeći trg samo ako bi po njemu naslagali daske i palete te preko njih svladali privremene “bazene”, a situacija se nešto poboljšala kad su postavljeni novi šahtovi. Ne previše, doduše, jer oni i dalje nisu spojeni na kanalice pa voda slabije otječe. Bit će bolje nakon druge faze radova, kažu u Gradskoj četvrti, a ona bi mogla početi na proljeće piše Večernji list.

“Radit će se na sanaciji pješačkih i zelenih površina trga. Svugdje su postavljeni betonski opločnici koji su, zbog korištenja i utjecaja vremena, znatno uništeni te nemaju potrebne nagibe prema izgrađenim slivnicima, što za velikih kiša uzrokuje plavljenje poslovnih prostora u prizemljima okolnih zgrada” objasnili su iz Grada što će se raditi za 4,4 milijuna kuna.

 


Komentari