TRESU IH SKANDALI: U moru loših vijesti stigla je jedna dobra – Sveučilište u Zagrebu dobilo važna priznanja

Pravni fakultet (Foto: Zagreb.info)

Europska sveučilišna sportska asocijacija (EUSA) dodijelila je Sveučilištu u Zagrebu dva priznanja za ostvarena postignuća u europskom sveučilišnom sportu, odnosno oba priznanja koja ove godine dodjeljuje EUSA sveučilištima, priopćeno je sa Sveučilišta.

To su priznanja za najbolje sportsko sveučilište u Europi i priznanje za najaktivnije europsko sportsko sveučilište.

Sveučilište u Zagrebu na europskim sveučilišnim prvenstvima održanima u 2019. godini ostvarilo je 19 odličja u 12 sportova, čime je pozicioniralo kao institucija s najviše osvojenih medalja u konkurenciji više od 550 europskih sveučilišta.

Na svečanosti dodjele, održanoj online 11. veljače 2021., a priznanja je primio rektor Damir Boras.

1 euro = 7,53450 kuna

Voditelj Ureda za sport Sveučilišta u Zagrebu Davor Pavlović čestitao je studenticama i studentima sportašima, koji su drugi put nakon 2016. proglašeni najboljima u Europi.

“Iza svake medalje stoji puno odricanja, truda i muke, posebice s obzirom na činjenicu da naši sportaši paralelno grade sportsku karijeru i uspješno studiraju na Sveučilištu u Zagrebu, te su svi redom uzorni i aktivni članovi akademske zajednice”, istaknuo je Davor Pavlović.

Zbog pandemije uzrokovane koronavirusom poremećen je i promijenjen plan priprema reprezentacija za nastup na ovogodišnjim Europskim sveučilišnim igrama u Beogradu.

Planirano je da se igre održe u srpnju, a ako to dopusti epidemiološka situacija, očekuje se sudjelovanje oko 8 tisuća studenata sportaša, priopćeno je.


Komentari