Trening, tečaj stranog jezika ili pak svadbena proslava? Uskoro će se sve moći pronaći na jednom mjestu! Velika promjene trgovačkog centra

icv.hr

Varaždinski menadžer Denis Čupić prije nešto više od godine dana zasjeo je na vodeću poziciju popularnog trgovačkog centra Westgate. Svojim dolaskom najavio je niz novih promjena kojima će reanimirati ovaj stagnirajući centar.

”Marketinška je priča od samog početka bila promašena. Umjesto da su se okrenuli bližoj okolici, odnosno Krapinsko-zagorskoj županiji i zapadnom dijelu Zagreba, bivša uprava targetirala je istok grada. Iako se sada, nakon osam godina lošeg poslovanja, teško vratiti, smatram da ćemo potpunom promjenom politike i uvođenjem nekih novih brendova u tome i uspjeti. Dobar pokazatelj našeg rada je konstantni rast posjeta od 15 posto”, objašnjava Čupić za novac.hr

Zagreb, 050719. Jablanovec, Zapresicka 2. Tema o West gate-u i novim zakupcima prostora. Na fotografiji: Denis Cupic. Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Željko Puhovski / CROPIX

Čupić je znatno promijenio fokus centra, Westgate je prestao viti modna meka i okrenuli su se obiteljskoj atmosferi. Ovako su dočekani mnogi obiteljski brendovi poput Prima COCO maisona koji se bavi uređenjem interijera, a taj zadatak obnašaju i novopristigle trgovine TEDI i Bima. Zanimljivo je i to se u Westgateu nalaze i škola stranih jezika Helen Doron kao i klub borilačkih sportova. Ovo centru daje raznolikost koja privlači sve generacije.

Zagreb, 050719. Jablanovec, Zapresicka 2. Tema o West gate-u i novim zakupcima prostora. Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

”Ideja nam je u konačnici centar podijeliti na tri dijela i tako posjetiteljima na 20.000 četvornih metara ponuditi trgovine za uređenje interijera, 4000 četvornih metara prenamijeniti u dječju igraonicu koja će ujedno biti četiri puta veća od bilo koje druge igraonice u trgovačkim centrima, a u preostalih 70.000 četvornih metara smjestili bismo modne dućane kao i ostale zabavne sadržaje. Najveći dio promjena bit će vidljive tek na jesen. Plan nam je privući još neke nove međunarodne brendove s kojima smo već obavili razgovore. Zbog klauzula koje imamo u pregovorima još ne mogu otkrivati imena, ali riječ je ponajprije o brendovima koji u Hrvatskoj imaju svega jednu ili dvije poslovnice”, dodaje Čupić za spomenuti portal.

Novi dućani nisu jedine pridošlice, dječje kino sa 60 mjesta otvorilo je svoja vrata, a Čupić nastavlja kako je to samo početak.

”Trenutno smo u izradi multifunkcionalne sale sa 250 do 350 sjedećih mjesta čije dovršenje očekujemo krajem mjeseca. Već sada imamo upit za četiri konferencije, ali i šest vjenčanja s obzirom na to da će se prostor moći prenamijeniti u svadbenu salu”, pojašnjava Čupić i dodaje kako uskoro kreću s gradnjom i multipleks kina.

Unutrašnjost centra nije jedini dio koji prolazi kroz revoluciju. Vanjska površina centra uskoro će se moći koristiti i za svečane prigoda pa tako navode kako će se zona koja se proteže na 480.000 četvornh metara građevinskog zemljišta uskoro ispuniti radnicima i skelama. Na tom prostoru će, u suradnju s partnerima, otvoriti dva ili tri hotela, a naglašavaju i izgradnju vanjskog svadebnog resorta.

 Uz promjene koje su napravili u centru krenuli su i s prenamjenom vanjske zone koja se prostire na 480.000 četvornih metara građevinskog zemljišta. Na tom području u suradnji s partnerima nova uprava ima u planu sagraditi dva do tri hotela od 100 do 120 soba te vanjski svadbeni resort.

”Jednu parcelu smo već prodali i radovi kreću uskoro, a s dva smo još u pregovorima. U idućoj godini planiramo otvaranje dodatnih trgovina za uređenje doma u koje će ući još nekoliko trgovina za uređenje interijera uz dva salona keramike i rasvjete. Sredinom sljedeće godine očekujemo i dovršetak novog čvorišta koji će nam omogućiti izravan ulazak na autocestu”, zaključuje Čupić.


Komentari