TREĆA SREĆA? Policijska škola opet pokreće program srednjoškolskog obrazovanja, raspisali natječaj, prolazi 50 najboljih

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Policijska škola “Josip Jović”, ponovno je pokrenula redovito srednjoškolsko obrazovanje za zanimanje policajac/policajka kroz 3. i 4. razred, a ove jeseni upisuju prve učenike.

Naime, nastava za učenike 3. razreda Policijske škole “Josip Jović” za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka u školskoj godini 2021./2022. započet će 6. rujna 2021. godine, a prijaviti se mogu zainteresirani srednjoškolci koji zadovoljavaju uvjete, od 3. do 20. kolovoza 2021. godine. 

Nakon 10 godina Policijska akademija u rujnu će ponovno pokrenuti program policijskog obrazovanja kroz 3. i 4. razred srednje škole, ističu iz akademije pa pojašnjavaju kako se takav program na Policijskoj akademiji dosad provodio u dva navrata – od 1994. do 2000. godine te paralelno s programom prekvalifikacije od 2011. do 2013. godine. Razlog za ponovno uvođenje dvogodišnjeg programa leži u činjenici da dulji program omogućuje bolju socijalizaciju učenika u organizacijskoj i profesionalnoj kulturi policije tijekom školovanja, što doprinosi razvoju profesionalnog identiteta i integriteta budućih policajaca. Također, dulji program omogućit će kvalitetniji razvoj njihovih stavova te podizanje privrženosti policijskoj organizaciji i profesionalnom, etičnom postupanju utemeljenom na poštivanju ljudskih prava, navode.

Inače, ove školske godine primaju prvih 50 učenika koji će se za ovu službu obrazovati iduće dvije godine, a program će se odvijati uz 11-mjesečni program prekvalifikacije za zanimanje policajac/policajka, koji se na Policijskoj akademiji provodi od 2011. godine.

Kriteriji

Svi zainteresirani za sudjelovanje u natječaju pozvani su da se prijave putem obrasca, uz potpisanu suglasnost roditelja – skrbnika na adresu: Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska škola “Josip Jović”, Zagreb, Avenija Gojka Šuška 1, s naznakom “za natječaj”.

Srednjoškolci koji se žele upisati u 3. razred Policijske škole “Josip Jović” moraju zadovoljiti sljedeće uvjete: imati završene dvije godine srednjoškolskog obrazovanja razine kvalifikacije 4.2 (gimnazijski programi, strukovni obrazovni programi na razini 4.2) u Republici Hrvatskoj; ostvariti najmanje dobar opći uspjeh u 1. i 2. razredu; imati prijavljeno prebivalište u Republici Hrvatskoj; biti mlađi od 19 godina na dan početka obrazovanja; ispunjavati posebno propisanu razinu tjelesne i motoričke sposobnosti; biti osobno dostojni za obavljanje policijske službe; imati posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost.

Kandidati također trebaju imati na umu da će se rang lista utvrđivati temeljem sljedećeg: zbroja općeg uspjeha u 1. i 2. razredu srednje škole; ostvarenih rezultata na psihologijskom testiranju; ostvarenih rezultata na provjeri razine tjelesno-motoričkih sposobnosti; motivacijskog razgovora; zdravstvene sposobnost kandidata; rezultata provjere osobne dostojnosti.

Komentari