TRAŽI SE ZAGREPČANKA GODINE: Sami predložite ženu koja to zaslužuje

Imate li svog favorita?

Zagreb ponovo bira svoju Zagrepčanku godine. Naime, Odboru za javna priznanja Gradske skupštine sve do 1. ožujka građani, udruge, ali i sami gradski zastupnici mogu predložiti ime sugrađanke za koju smatraju da zaslužuje titulu i nagradu Zagrepčanka godine.

Za dodjelu nagrade kriteriji su izniman doprinos u praktičnom i teorijskom radu na afirmaciji žena u društvu, uspješno djelovanje na promociji ženskih prava i ravnopravnosti spolova te značajni rezultati u podizanju kvalitete života žena u gradu Zagrebu s gospodarskog, socijalnog, humanitarnog i drugog stajališta.

Lani je laskavom titulom nagrađena profesorica Lovorka Galetić za uspješnu dugogodišnju karijeru na Ekonomskom fakultetu, dok je 2014. ta titula pripala docentici na Fizičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Vernesi Smolčić.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Prijedlog mora sadržavati ime, prezime, zvanje, zanimanje i adresu kandidatkinje te obrazloženje, a prijedlozi se podnose Stručnoj službi Gradske skupštine Grada Zagreba, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5.[/box]


Komentari